O giurgiuveancă ”vrednică”,  după ce a spălat  în Sâmbăta Mare, și-a pus rufele la uscat pe gardul cimitirului Smârda!

0
1867

De 15 aprilie, chiar în Sâmbăta Mare, am primit câteva imagini din partea unui cititor care vorbesc mult despre gradul nostru de educație și totodată despre ”devotamentul” nostru civic.

Astfel, cei ce s-au îndreptat, la orele prânzului, spre cimitirul Smârda, pentru ultimele pregătiri ale mormintelor celor dragi, plecați la ceruri și au folosit ca variantă strada Horea (adiacentă cimitirului),  au avut un adevărat șoc.

La jumătatea străzii, așezate la uscat, fluturau în vânt rufele unui locatar din casele de vis a vis. Femeia, cu bună știință încălcase legile creștinătății care interzic  a spăla în ziua în care Iisus a zăcut răstignit pe cruce.

Dincolo de acest lucru  intervine și aspectul  civic al situației. Rufele erau spânzurate cu o sârmă prinsă, așa cum se poate observa în imaginea alăturată, printr-o improvizație grotescă, între un stâlp și zidul cimitirului, pe trotuarul pe care lumea circula oripilată de comportamentul gospodinei, ce prin gestul său a dovedit de fapt că nu are niciun Dumnezeu!

(City ZEN)