O giurgiuveancă dă o replică dură preotului care a declarat că dacă o femeie a fost violată și a rămas însărcinată înseamnă că i-a plăcut!

0
505

Profesorul Vasile Răducă, prodecan la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”, și-a dat demisia în urma scandalului creat după afirmațiile sale controversate legate de viol.

Măsura a venit în urma declaraţiei preotului Vasile Răducă referitoare la viol, făcute la postul Radio Trinitas. Prodecanul Facultății de Teologie Ortodoxă din București a declarat că dacă o femeie este violată și rămâne însărcinată, înseamnă că i-a plăcut și că sexul cu prezervativ este „masturbare”.

Răspunzând unei enoriașe care l-a întrebat ce să facă, pentru că fiica ei trăiește în concubinaj cu un bărbat de origine musulmană, Vasile Răducă a spus: … rugați-vă la Dumnezeu ca fata dumneavoastră să termine cu această relație (…) Vă rog să rețineți că, în Islam, femeia este considerată o lighioană care nu face altceva decât plăcere bărbatului, cât acest bărbat este capabil să aibă asemenea plăcere. 

Dând o replică dură, preotului Răducă, o colaboratoare a publicației noastre (Dana D.) din Giurgiu, a postat un mesaj extrem de inspirat :

Părinte, în contextul prezentat de dumneavoastră să înțelegem că dacă Iisus s-a lăsat răstignit, asta înseamnă că i-a plăcut?!

(Jurnal)