Aşa după cum vă informam în ediţia de săptămâna trecută, joi, 2 aprilie, în jurul orei 16.30, un tir ce aparţinea firmei de transport ,,Leon Trans” a tras maşina în dreptul clădirii ,,Uco Raymond” ca semn de protest, pe motiv că de aproximativ un an de zile firma belgiană producătoare de ,,Denim” avea datorii către transportatorul amintit în valoare de aproximativ 50 de mii de euro. Cu toate că a fost căutat telefonic, reprezentantul firmei belgiene nu a fost de găsit. Neştiind ce să mai facă, paznicul societăţii a cerut ajutorul jandarmilor şi al poliţiştilor pentru a linişti spiritele. Singurul care a vrut să ne dea o declaraţie despre cele întâmplate a fost patronul SC ,,Leon Trans”, Ştefan Cengher: „Nu am găsit altă soluţie pentru a ne recupera banii. Avem şi noi datorii către firmele cu care lucrăm. Dorim să ajungem la o înţelegere cu cei de la UCO, dar nu sunt de găsit, ne evită pur şi simplu. Nu vrem să renunţăm la colaborarea cu firma belgiană deoarece am lucrat foarte bine până acum. Ştim că neplata datoriilor vine ca urmare a crizei economice mondiale. Sunt pregătit să accept şi plata datoriilor în rate, dar dacă nu se poate rezolva în nici un fel voi apela la instanţă. Sunt 13 facturi neplătite, din 11 septembrie 2008, până în 7 ianuarie 2009. Ne sună ceilalţi clienţi cu, care avem contracte şi nu putem onora comenzile deoarece nu mai avem bani pentru combustibil”.

Cei 50 de mii de euro pe care SC,,UCO Ţesătura” îi are de achitat firmei de transport provin din efectuarea de transporturi de marfă, respectiv ţesături şi materii prime pentru fabricarea acestora. Ştefan Cengher a fost iritat de faptul că deşi nu îşi primise banii de la belgieni, aceştia din urmă colaborau cu o firmă nouă de transport mărfuri. Neştiind ce să mai facă, domnul Cengher a apelat la Serviciul Poliţiei de Ordine Publică Giurgiu pentru a face o plângere. Conform declaraţiilor şefului acestui serviciu, comisarul şef, Doinel Cercel, fapta datornicilor se încadrează la art.215, al.3, Cod Penal- înşelăciune în convenţie.

“Introducerea sau menţinerea în eroare a unei persoane cu prilejul încheierii sau executării unui contract, săvârşită în aşa fel încât fără această eroare cel înşelat nu ar fi încheiat sau executat contractul, în condiţiile stipulate se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege.

Înşelăciunea care a avut consecinţe deosebit de grave se pedepseşte cu închisoare de la 10 la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi,” a declarat, comisarul şef, Doinel Cercel.

Daniela RADU

3 COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.