Ponei_bigÎn data de 1 februarie, polițiștii Secției nr. 3 de Poliție Rurală Bolintin Vale au fost sesizați de către o femeie de 48 ani, din municipiul București, administratorul unei societăți comerciale din comuna Săbăreni, județul Giurgiu, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au furat  trei cai din incinta fermei.

 În urma cercetărilor efectuate la data de 1 februarie au fost identificați autorii. Ei sunt 3 tineri: N. I., de 24 ani, din comuna Dragomirești Vale ,  M. I., de 24 ani, din orașul Chitila  ( ambii din județul Ilfov) și  F. L. de 22 ani din comuna Joița ( județul Giurgiu).  

 În noaptea de 31 ianuarie /1 februarie, cei trei au pătruns în grajdul fermei din Săbăreni, administrată de    o femeie de 48 ani ( P. I.), din București, de unde hoții au furat trei cai. Prejudiciul  în valoare de aproximativ  20.000 lei, fiind vorba de un cal  de talie mare și doi ponei,  au fost recuperați și predați deja părții vătămate.

 Față de cei trei tineri care au făcut pe zmeii,  ”șutind” bietele  cabaline în miezul nopții s-a luat decizia  reținerii pe o perioadă de 24 ore, iar marți 2 februarie Parchetul de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 30 zile, pentru comiterea infracțiunii de furt calificat.

(Jurnal)