DSC_0466

Luni 7 iulie Primăria municipiului Giurgiu a primit vizita unei delegații de preoți capelani din Marea Britanie, Elveția, Bulgaria, Rusia și România. Primarul Nicolae Barbu și viceprimarul Alexandru Vladu i-au primit pe cei 13 preoți capelani și reprezentanți din domeniul educației moral-religioase, membri ai Asociației  Alpha și ai Asociației Internaționale a Preoților Capelani din Europa, din care face parte și Capela Penitenciarului Giurgiu. Cu toții  au efectuat o vizită la Penitenciarul de Maximă Siguranță- Giurgiu. După scurta vizită, delegația a  purtat un dialog  cu primarul Nicolae Barbu căruia i-au mulțumit pentru implicarea și colaborarea pe care o are cu reprezentanții Penitenciarului Giurgiu. La rândul său, primul edil al municipiul Giurgiu a declarat că  odată cu această vizită la Penitenciarul Giurgiu, oaspeții s-au convins  de implicarea conducerii acestei instituții, modul în care sunt tratați deținuții, dar și condițiile oferite și activitățile în care aceștia sunt implicați.

Directorul Penitenciarului Giurgiu, Florinel Stănică a mai  precizat că între Penitenciar și Primăria Giurgiu există o colaborare foarte bună. Am avut sprijinul municipalității în toate activitățile desfășurate în comunitate, activități care privesc nu numai latura educativă a prizonierilor, ci și latura socială. Primăria Giurgiu face demersuri pentru ca rețeaua de gaze să ajungă și în zona Penitenciarului, iar deținuții au fost implicați în activitățile Primăriei Giurgiu privind amenajarea spațiilor verzi și parcurilor din Giurgiu, activități ce duc la reintegrarea deținuților în societate.

Reprezentantul capelan din Veliko Târnovo (Bulgaria), după ce a mulțumit municipalității pentru primirea făcută  a spus că ceea ce s-a întâmplat luni la Giurgiu, este un exemplu privind modul în care autoritățile ecleziastice și de stat colaborează… La finalul vzitei primarul Nicolae Barbu a primit din partea delegației de preoți capelani, în dar, o icoană cu Sfânta Parascheeva, icoană ce a fost expusă atât la Veliko Târnovo, cât și în Serbia și, de ceva vreme, la Iași. De astăzi, icoana va sta în Primăria Giurgiu, alături de celelalte cadouri primite în dar, de-a lungul timpului,  de către primarul Nicolae Barbu. (Marian TARU)