dr-dinu-elenaManagerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (S.J.U.) Giurgiu, dr. Elena Dinu, ne-a vorbit recent  despre obiectivele Proiectului ”Îmbunătăţirea capacităţii de cooperare dintre Centrul Complex de Oncologie Ruse şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu, pentru modernizarea serviciilor oncologice în zona transfrontalieră Ruse-Giurgiu”, proiect recent aprobat de către consilierii judeţeni şi al cărui buget total este de 1.500.000 de euro.

Ne dorim ca prin implementarea acestui proiect să reabilităm spaţiul unde se află acum cabinetul oncologic din Giurgiu şi să realizăm un spaţiu adecvat pentru efectuarea tratamentului chimio-terapic, mai ales că, în acest moment, Centrul de Oncologie din cadrul S.J.U. Giurgiu are înregistrat un număr foarte mare de pacienţi – aproape 7500 – ne spunea dr. Elena Dinu.  După cum ştiţi, avem un singur medic aici, care de-abia face faţă acestui număr mare de pacienţi, iar condiţiile, la fel, ştiţi care sunt… De asemenea, ne-am propus achiziţionarea unui sonoelastograf – un ecograf mai performant, care, practic, transmite un semnal diferit atunci când depistează tumorile maligne, fără a mai fi necesară efectuarea de mamografie sau de biopsie.

Bolnavii giurgiuveni, investigaţi de către specialiştii bulgari

Nu în ultimul rând, ne-am propus derularea unor consultaţii interdisciplinare împreună cu specialiştii din Ruse, adică un medic sau doi oncologi de acolo vor veni o dată la două săptămâni la Giurgiu şi vor acorda consultaţii împreună cu medicul nostru, iar medicul nostru, la rândul său, va merge o dată pe lună la Ruse pentru a acorda consultaţii în cazurile mai deosebite, a conchis managerul S.J.U. Giurgiu.

Marian TARU

1 COMENTARIU