41 În dimineaţa zilei de miercuri, 22 aprilie, la ora 06.20, Dispeceratul ISU Giurgiu a fost anunţat despre producerea unui incendiu la partea din spate a unei autocisterne pe raza satului Hodivoaia, comuna Putineiu. Apelantul a precizat că autocisterna transporta substanţe folosite în agricultură (uree, amoniu nitrat, inhibitori, apă).

A fost alertat Detaşamentul de pompieri Giurgiu care s-a deplasat la faţa locului cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi 11 subofiţeri sub comanda comandantului de detaşament. A fost o cursă contracronometru deoarece substanţele prezentau un grad de pericol ridicat. Până la sosirea pompierilor şoferul autocisternei a acţionat, la indicaţiile şefului gărzii de intervenţie, cu un stingător reuşind să stopeze extinderea incendiului.

La sosirea forţelor profesioniste s-a constatat că incendiul se manifesta la un cauciuc de pe puntea din spate a autocisternei. Incendiul a fost lichidat şi s-a intervenit pentru răcirea autocisternei care era încărcată cu 24 mc de substanţă. Intervenţia promptă a pompierilor a făcut posibilă evitarea unei adevărate tragedii. (Jurnal)