O bulgăroaică a încercat să intre ilegal în România folosind documentul altei persoane. Care a fost explicația tinerei…

0
91

vama-11Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Calafat au descoperit o tânără din Bulgaria, în vârstă de 17 ani, care  a încercat  să intre ilegal în România, folosindu-se de  un document  care aparţinea unei alte persoane. 

Ziua de 13 februarie, zi cu ghinion pentru o bulgăroaică . Aceasta a încercat , în jurul orelor 18.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, pe sensul de intrare în ţară, călătorind ca pasageră într-un microbuz, să intre în România   legitimându-se cu o carte de identitate la care, cu ocazia controlului,  s-au constatat deosebiri de fizionomie între persoana în cauză şi cea din fotografia documentului de identitate, fapt pentru care au fost demarate cercetările.

În urma controlului amănunţit efectuat asupra persoanei și autoturismului, a fost descoperită o carte de identitate bulgărească, pe numele M. M., în vârstă de 17 de ani. De ce apelase femeia la acest gest? Tânăra a declarat că documentul îi aparţine, iar la control a prezentat documentul altei persoane deoarece intenţiona să ajungă în Germania și conform legislaţiei bulgare,  nu avea acordul părinţilor.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanei în cauză, iar conform protocolului româno – bulgar, aceasta a fost predată Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun. (JGR)