Din data de 7 decembrie 2010 noul director al Direcţiei de Finanţe Giurgiu este dr. ec. Virginia Velican. Frumoasa blondă, ce a fost pusă să gestioneze una din cele mai importante instituţii ale judeţului nostru, are un CV impresionant deşi unii au şi făcut speculaţii afirmând că numirea Virginiei Velican este doar rodul fostelor relaţii de afaceri dintre aceasta şi Marin Anton, preşedintele PDL Giurgiu. Noul director al Direcţiei a ocupat, până la data numirii sale la Giurgiu, postul de director executiv adjunct în Administraţia Financiară Ilfov, dar – aşa cum mărturisea – vine de fapt din mediul privat, unde a înfiinţat în 2007 o firmă de audit financiar şi consultanţă managerială. Absolventă de ASE (1992), în anul 1996 devine director financiar la „Danubiana” şi „Tofan Grup” unde îşi defăşoară activitatea până în 2002. În 1999 obţine şi calitatea de expert contabil (CECAR Bucureşti). Între  2003 şi 2006 este director general adjunct şi financiar la RAFO Oneşti. În anul 2005 îşi ia doctoratul în management financiar industrial, iar doi ani mai târziu termină audit financiar. În plan personal, proaspăta numită ne spunea că are doi copii şi o famile de care este mândră. Întrebată dacă noua funcţie trebuie luată ca o promovare Virginia Velican ne-a spus: „Evident că este o promovare. Nu ascund că cel care a făcut această numire este Marin Anton cu care am fost colegă o perioadă, şi căruia îi port o stimă deosebită. Preşedintele PDL Giurgiu m-a solicitat pentru a ridica Direcţia Giurgiu de pe ultimul sau penultimul loc din ţară – în ceea ce priveşte realizările bugetare – pe unul mult mai confortabil. Detaşarea mea s-a făcut pe un termen de 6 luni, dar eu sper să rămân aici şi să confirm speranţele pe care preşedintele Anton şi le-a pus în mine.” La finalul scurtului dialog avut cu noul director al Direcţiei de Finanţe Giurgiu, acesta ne promitea o relaţie cât mai bună cu presa, rugându-ne să-i oferim însă un mic răgaz pentru a putea face o analiză riguroasă a situaţiei existente pentru a putea lua imediat măsurile care se impun. În privinţa motivelor pentru care predecesorul ei a fost eliberat din funcţie, Virginia Velican a fost rezervată, spunând că este un subiect pe care nu-l cunoaşte şi care nu o interesează.

T. Florian

3 COMENTARII

  1. FELICITARI cu „F” MARE. AM AVUT BUCURIA DE A O CUNOASTE PE DOAMNA VIRGINIA VELICAN, IN CALITATE DE SEFA A MEA IN PERIOADA CAT A FOST DIRECTOR FINANCIAR LA RAFO s.a ONESTI SI MA BUCUR CA MERITUL PROFESIONAL , MANAGERIAL SI NU NUMAI, MAI SUNT CRITERII DE APRECIERE PENTRU POSTURI IMPORTANTE .

  2. http://www.infolegal.ro/virginia-velican-director-executiv-adjunct-la-directia-generala-a-finantelor-publice-ilfov-detine-22-de-terenuri/2010/10/14/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+infolegal+%28Infolegal.ro+-+Fii+propriul+tau+avocat%29

    La acest link puteti gasi informatii despre imensa avere a doamnei VV .. Cum este posibil asa ceva ?
    Aveti impresia ca suntem orbi sau surzi ? Mincinosi aserviti PDL-ului . Rusine

  3. Noroc ca a plecat ea la Bucuresti si ai ajuns tu mare directoare in locul ei (Ticu Laura), ca ai fost o pupincurista ca habar nu ai cum se deschide un calculator, si ai invatat cateva notiuni de contabilitate de la subalternii tai niste economisti profesionisti, o periai toata ziua pa madam Velican tu si alte scursuri ale rafinariei si cotizati la ea numai cu bijuterii din aur ca sa va pastrati scaunele de analfabete in ale economiei. Sa taci si sa nu-ti mai dai cu parerea, pentru ca atunci cand ai venit de la CAROM Onesti de la PRETURI, defilai pe holurile rafinariei cu un cearsaf de DOCUMENT CUMULATIV in care aveai scrise 3 conturi la utilitati. N-o mai face pe desteapta, ca in afara de a injura nu esti buna de nimic. Ai 50 de ani si nici macar nu ti-ai intemeiat o familie, pentru ca nici dracul n-ar sta langa tine, asa ca taci si nu-ti mai da cu parerea cand faci aprecieri de genul asta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.