politia babaPoliţiştii din cadrul IPJ Giurgiu au deschis un dosar penal în care efectuează cercetări pentru furt calificat după ce o femeie în vârstă de 81 de ani din municipiul reşedinţă de judeţ a alertat poliţia că trei persoane care i-au intrat în locuinţă, sub pretextul că vor să facă pomană, i-au furat banii pe care bătrâna îi păstra în casă pentru înmormântare.

‘Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru infracţiunea de furt calificat după ce o femeie în vârstă de 81 de ani din municipiul Giurgiu a sesizat faptul că un bărbat şi două femei s-au prezentat la uşa ei sub pretextul că dau de pomană haine, mâncare şi bani şi i-au furat femeii banii pe care aceasta îi avea în casă pentru îngropăciune. Practic, după ce au câştigat încrederea femeii şi aceasta i-a primit în casă, au spus că vor să îi împartă, pe lângă mâncare, haine şi bani, dar au o bancnotă de valoare mare şi trebuie să le dea restul. În timp ce bătrâna le dădea restul, profitând de neatenţia acesteia, una dintre persoane a sustras banii din locul în care observaseră că erau ţinuţi’, a declarat luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu, Cristian Şuţă.

El a precizat că femeia în vârstă de 81 de ani a sesizat faptul că a fost furată la scurt timp după plecarea celor trei persoane şi a alertat poliţia.

‘Acesta este primul caz de acest fel înregistrat în municipiu de la începutul anului, dar cazurile de acest gen s-au înmulţit. Anul trecut au fost prinse în judeţ persoane din Ilfov şi Vâlcea care, sub pretextul că împart bijuterii de aur pentru regele Cioabă, i-au înlocuit unei femei bijuteriile pe care aceasta le purta cu nişte gablonţuri (…), fiind prinşi când părăseau oraşul”, a completat Cristian Şuţă.

AGERPRES