098_lumeV-am obișnuit ca din când în când pe baza  informațiilor primite de la specialiști, să vă prevenim asupra unor lucruri care v-aar putea adduce mari prejudicii. De data aceasta ne adresăm  posesorilor de telefoane mobile și utilizatorilor de internet, care vor afla că  au acum serioase motive de îngrijorare.

Un nou tip de fraudă face ravagii pe telefonul mobil!  Ești sunat de cineva care se dă drept operator la Cosmote , Orange sau Vodafone. Vocea îți spune că e ceva în neregulă cu factura ta și te roagă să tastezi un cod de cifre. Dacă ai facut asta, îi  încarci cartela respectivului cu 300 de EURO!

 În atenţia tuturor deţinătorilor  de telefoane mobile

 Daca un corespondent lasă un mesaj să apelati numărul 06 07 74 52 41, nu apelaţi în nici un caz acest număr! Altfel factura dumneavoastră viitoare va fi foarte mare. Această informaţie, transmisă  de Oficiul Central de  Stopare a Terorismului, a fost comunicată în masă pentru a preîntâmpina frauda acestor escroci de telefonie mobilă.

Alertați că au fost descopeiți după un timp escrocii au găsit un alt  sistem pentru utilizarea frauduloasă a mobilelor. Ei vă apelează pe GSM, se prezintă ca fiind „Provider” Orange, Cosmote sau orice rețea în care sunteţi  abonat, vă cer să introduceţi un cod care este 09 #, explicându-vă că este vorba de o verificare a  mobilului dumneavoastră.Din acel moment NU TASTATI IN NICI UN CAZ CODUL INDICAT SI  INCHIDETI IMEDIAT!

Hoții dispun de dispozitive ce le permit să citească cu acest cod cartela SIM. Nu le rămâne ulterior decât să creeze o nouă cartelă (sau oricât de multe) cu care vor vorbi în contul dumneavoastră.

Această fraudă se practică în mod curent şi este, deci, necesar ca această informaţie să fie difuzată rapid unui număr cât mai mare de  persoane.

 Virusul ”ACE”

 Dacă aveţi un apel telephonic, iar pe mobil se afişează „A C E” nu răspundeţi!  Anulaţi apelul. Este un virus care distruge cartela SIM şi distruge mobilul. Aceasta a fost confirmată deocamdată de Motorola, Sagem și Nokia.

În atentia utilizatorilor de Internet

Nu deschideţi niciun mesaj care are ataşata o filă numita „Invitaţie”, indiferent cine o  trimite. Este un virus care deschide o Flacără Olimpică. Aceasta „arde” întregul hard disc al computerului dvs. Acest virus va fi trimis de la cineva care are adresa dvs. de email în lista de contact, de aceea trebuie să trimiteţi acest email tuturor contacţilor.

Dacă primiţi un mail cu denumirea de “invitaţie”, chiar trimis de un prieten, nu-l deschideţi şi scoateţi-l din computer imediat! De precizat că acesta este cel mai periculos virus anunţat de CNN.

(JGR)