Numai anul trecut peste 600 de telefoane au fost găsite în Penitenciarul Giurgiu…

0
329

media_145591335151685300 FOTO: Telefoane mobile ascunse în …MORCOVI!

 

Peste 4.500 de telefoane mobile au fost găsite în anul 2015 la deţinuţii din penitenciare, se spune în bilanţul prezentat de către Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP). De asemenea, în penitenciarele Bucureşti-Rahova şi Giurgiu a fost implementat proiectul pilot privind sistemul de telefonie fixă în camerele de deţinere.

Au fost amenajate 22 camere de protecţie, dintre care 11 sunt operaţionale în penitenciarele Aiud, Arad, Bucureşti-Rahova, Colibaşi, Craiova, Gherla, Giurgiu, Iaşi, Oradea, Tulcea şi Penitenciarul Spital Bucureşti-Jilava, celelalte 11 (amenajate la penitenciarele Focşani, Galaţi, Mărgineni, Miercurea Ciuc, Slobozia, Târgşor, penitenciarele-spital Bucureşti-Rahova, Colibaşi, Dej, Poarta Albă şi Târgu Ocna) urmând a fi funcţionale în decursul anului 201- se mai arată în bilanţul prezentat de ANP.

Contactându-l pe directorul Penitenciarului Giurgiu, Florin Muscalu acesta ne-a precizat: La Penitenciarul Giurgiu numai anul trecut numărul telefoanelor ce a fost descoperit a fost de circa 600. Jumătate din ele, circa 300 au fost telefoane descoperite înainte de a intra în posesia deținuților. Ele au fost depistate în pachete cu alimente, aruncate peste gard sau ascunse în televizoare sau alte obiecte. Restul de 300 au fost depistate asupra deținuților. Directorul Penitenciarului de Maximă Siguranță Giurgiu ne mai spunea că există o preocupare permanentă din partea personalului închisorii   pentru acest adevărat fenomen, dar se speră ca prin intermediul aplicării noului proiect  de telefonie fixă numărul acestora să se diminueze treptat.  

(T. Florian)