După votul “împotrivă” exercitat de consilierii municipali ai PPDD, în ultima şedinţă ordinară a Consiliului local Giurgiu, au picat 13 proiecte de hotărâri iniţiate de primarul Nicolae Barbu. După şedinţă prin târg au început deja să circule diverse zvonuri. Unii  susţin că în acest moment PPDD Giurgiu s-ar afla într-un aşa zis război cu primarul municipiului, în timp ce alţii susţin că reprezentanţii acestui partid fac jocurile PSD Giurgiu. Pentru a afla care este realitatea am contactat, miercuri, 4 septembrie, pe deputatul Liliana Ciobanu, preşedintele Organizaţiei judeţene PPDD, care ne-a oferit amănunte legate de votul consilierilor săi, dar şi despre aceste zvonuri.

„Nu suntem în nici un război cu primarul municipiului Nicolae Barbu. Consilierii PPDD consideră că ei sunt reprezentanţii tuturor giurgiuvenilor şi ca atare trebuie să-i apere şi să le rezolve problemele. Fiecare consilier are în spatele său un anumit număr de voturi, de la oamenii care şi-au pus speranţele în ei. Nu este nicio noutate că tot mai mulţi giurgiuveni sunt nemulţumiţi de ceea ce se întâmplă în Consiliul Local Giurgiu, şi atunci este normal ca şi consilierii noştri să fie nemulţumiţi de unele iniţiative ale primarului. Acuzele domnului Nicolae Barbu, la adresa noastră, sunt doar o scuză, ori poate a vrut să dea bine în faţa presei locale! Giurgiuvenii nu mai pot fi înşelaţi cu  afirmaţii nefondate”.

Obişnuim ca înainte de fiecare şedinţă de Consiliu local să ne întâlnim cu toţi consilierii PPDD alături de viceprimarul Alexandru Vladu, care este şi preşedintele Organizaţiei municipale PPDD, şi împreună să stabilim, de comun acord, ce este de interes pentru comunitate şi ce nu. Deci, votul consilierilor noştri, în aceea şedinţă, a fost o decizie politică luată de comun acord”, a precizat Liliana Ciobanu. Deci, în urma multor discuţii ajungem de fiecare dată la o decizie comună. Nu ne-am propus să votăm împotrivă doar … de dragul votului! „L-am susţinut, de altfel, pe primarul Nicolae Barbu în campania electorală de anul trecut, deşi dânsul azi nu mai recunoaşte acest lucru! Acum suntem echidistanţi. Nu mai avem afinităţi politice comune, el a rămas independent sau, cel puţin, aşa se autointitulează! La această oră în Consiliul Local Giurgiu avem discuţii şi cu PSD şi cu PNL, cu unele obiective de interes local fiind de acord, iar cu altele nu.

Nu suntem duşmani, suntem colegi de consiliu. Toţi suntem aleşi pentru a apăra interesul cetăţenilor din municipiu şi nu interesele de grup!  Deşi mă repet, declar ferm: Nu avem nicio alianţă specială cu PSD Giurgiu şi nici nu suntem în război cu primarul Nicolae Barbu”, a conchis deputatul Liliana Ciobanu, preşedintele Organizaţiei Judeţene Giurgiu a PP-DD.

Heliade CĂLIN