IMG_8684Primăria Giurgiu a distribuit  circa 8500 de carduri cetățenilor din Municipiu.

 Începând cu data de 1 aprilie (nu e păcăleală!), sistemele pentru citit cardurile de transport în comun, amplasate în microbuzele operatorului de transport în comun, local Liber Trans,  au devenit funcționale.

  Până în acest moment, Primăria a distribuit persoanelor care beneficiază în Municipiul Giurgiu aproximativ 8500 de carduri, în regim de gratuitate la transportul în comun. Alte 1500 așteaptă să intre în posesia celor ce nu au venit încă să le ridice sau care nu au fost găsite la domiciliu. Acestea se găsesc în gestiunea Primăriei și pot fi ridicate la solicitarea solicitanților. În urma unei evaluări, alte 7000 de persoane sunt beneficiare de gratuitate la transportul în comun, însă nu au încă o cerere depusă.

          „Aș vrea să fac un apel:  Începând cu data de 1 aprilie, când cititoarele de carduri amplasate în mijloacele de transport în comun devin  funcționale , costurile biletelor nu vor mai fi decontate pe bază de documente, beneficiarilor de gratuitate. Drept urmare, operatorul de transport în comun își rezervă dreptul să nu mai permită intrarea în microbuz a acestor persoane fără să dețină cardul emis de Primăria Giurgiu. Nu vreau să trag un semnal de alarmă, ci vreau doar să-i mobilizez pe toți cei care beneficiază de această facilitate să vină să depună cerere”, a declarat recent în acest sens primarul Nicolae Barbu.

De precizat că în urmă cu două luni și jumătate, municipalitatea a demarat o acțiune de informare a beneficiarilor de gratuitate la transportul în comun. Reprezentanți ai Primăriei au mers ulterior  la toate Asociațiile de Proprietari, la Asociațiile de Pensionari prezentând acestora modele de cerere instruindu-i  ce anume trebuie să facă pentru a intra în posesia cardurilor.

          Primarul Nicolae Barbu a mai subliniat și faptul că giurgiuvenii trebuie să fie conștienți că începând cu data de 1 aprilie, transportul în comun va funcționa conform acestui sistem de monitorizare și evidență a persoanelor deținătoare de carduri. 

(T.Nicolau)