Ce noutăți  vrea să introducă  șeful Inspectoratului…

Venirea profesorului Gigi Oprișan la conducerea Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu începe să se configureze într-o adevărată reformă a modului în care ar trebui să se desfășoare învățământul școlar. După înlocuirea directorilor din toate unitățile de învățământ ce au obținut, cel puțin în ultimul an școlar ,rezultate foarte slabe, iată că inspectorul general intenționează să realizeze o nouă relație între părinți și profesori. Recent prof. Oprișan vorbea despre asociațiile de părinți în care copiii acestora să participe la o serie de activități organizate de cei mari. Nu există comunicare între copii și părinți – spunea prof. Gigi Oprișan. Dacă nu ne grăbim să realizăm acest lucru suntem pierduți de tot. Educația nu înseamnă numai școală. Nu aduci copilul la ușa școlii și-l lași acolo ca pe un obiect crezând că responsabilitatea ta s-a încheiat…Școala trebuie să completeze ceea ce copilul face acasă. Profesorul Oprișan este creatorul catalogului electronic , o inovație introdusă cu scopul de a-i informa pe părinți în orice moment de situația copiilor la învățătură. Prin această metodă orice părinte poate intra pe baza unei parole de protecție, prin intermediul calculatorului de acasă în baza de date a clasei în care învață copilul acestuia, putând afla notele și chiar observațiile făcute de profesori pe seama comportamentului și activității școlare a acestuia. Inspectorul șef vrea totodată să creeze în toate unitățile școlare din județ Clubul de vacanță , pe care după cum spunea l-a experimentat în timpul perioadei cât a fost diriginte. În cadrul acestui club elevul nu va mai pierde timpul , plictisindu-se acasă, ci va fi angrenat în tot felul de activități culturale, sportive și educative: tenis de masă, fotbal, șah, volei și multe altele. Dacă aș fi avut mai multe bazine făceam și înot. În acest Club de vacanță elevii pot lucra matematică distractivă sau chimie experimentală, ceea ce îi va face să privească altfel aceste materii, să le îndrăgească- ne mai spunea inspectorul general al IȘJ Giurgiu, prof. Gigi Oprișan, cel ce pare hotărât să schimbe la Giurgiu percepția tuturor despre învățământ: a părinților, a profesorilor și nu în ultimul rând al elevilor. (Florian TINCU)

 

18 COMENTARII

 1. Domnule Inspector General al ISJ Giurgiu , analizati mai bine acea lista data publicitatii cu directorii propusi pentru unele unitati de invatamant!
  Unii sunt penibili!
  Era normal sa fie consultat corpul profesoral!
  De cine au fost numiti acestia?
  M-am saturat de conducatori incompetenti in scoala unde imi desfasor activitatea!

 2. Toti directorii au fost numiti numai dupa ce Badalau si-a dat ok-ul. Oprisan nu iese din cuvantul lui. Asa ca nu mai sperati sa vedeti directori competenti numiti pe posturi. Tare sunt curioasa sa vad daca de data asta Oprisan va face ceva bun, ca randul trecut a plecat cu tinicheaua de coada din inspectorat cand a fost inspector general.

 3. Tot respectul pentru acest inspector general care cu profesionalism si onoare isi coordoneaza activitatea. Sa urmaresti comentariile despre activitatea ta si sa raspunzi politicos invitand la un dialog, este o premiera si merita felicitari. Sunteti un om de onoare domnule inspector general.

 4. domnule inspector general , scoala numarul 1 se confrunta cu mari probleme de ceva vreme datorita migrarilor masive a elevilor de la clasa a V-a . cauza principala a acestor migrari o reprezinta limba germana ,respinsa de majoritatea parintilor . ar fi de apreciat o implicare a dumneavoastra in rezolvarea acestei probleme care a dus la degradarea prestigiului scolii numarul 1 , o scoala de traditie in Giurgiu . Sper ca noua conducere impreuna cu profesorii scolii , ajutati de dvs. sa ia masuri radicale care sa ridice aceasta scoala din nou in top .

 5. Se dovedeste ca omul sfinteste locul si educatia, onoarea, demnitatea si profesionalismul nu are legatura cu carnetul de partid. Este poate printre putini manageri alesi de PSD, demn de respect spre deosebire de alte lichele, moluste si pitipoance demne de mila care poarta titulatura de director. Exista una care singura carte citita cred ca este Kama Sutra, alfabetul vietii ei asa a ocupat toate pozitiile ma scuzati posturile. Ea nefiind altceva decat o scursura mirositoare si la propriu si la figurat.

 6. Să tracasezi copilul și sa-l muti la altă școală pe motiv de limba germană,”aiasta” depășește orice închipuire.Dacă n-o fi cu bănat,dau mai la vale ce limbi străine eram obligați să studiem când învățământul preuniversitar era de 11 clase:
  1.Limba Rusă,clasele IV-XI;
  2.Limba Franceză,clasele V-IX;
  3.Limba Latină,clasele VIII-IX(Liceul Ion Maiorescu);
  4.Limba Engleză,clasele X-XI(Liceul Militar,Breaza).
  [Limba engleză si cea rusă -reluate si la Școala Militară de Aviație,Academia Militară și Academia de Studii Economice ]
  5.LIMBA GERMANĂ,curs intensiv cu durata de un an,cu scoatere din producție.
  De remarcat că nu a fost niciun părinte care să vocifereze ceva,nici măcar să zică”pas”…

 7. Nu va inteleg revolta, stimata doamna Georgeta si, mai ales, nu stiu despre ce tinichea vorbiti. Accept inclusiv critica constructiva, cu argumente. Va doresc multa sanatate!
  Si eu sunt parinte, inainte de a fi inspector. Prin urmare, va asigur de buna credinta a demersurilor pe care intentionez sa le inteprind.

 8. Se simte un aer prospat, decand a venit domnul Oprisan, sincer cred ca este de aplaudat numirea dansului mai ales ca ne-a scapat de un manager incompetent, agramat, fara nimic notabil in existenta lui ca inspector. Asteptam rezultatul anchetei penale in ceea ce il priveste pe Petre Petre

 9. Domule inspector , majoritatea profesorilor de la,, Ion Barbu,, va multumesc !
  In sfarsit s-a gandit si la noi cineva !
  Doamna Sonea cunoaste scoala , cu toate problemele ei !
  Suntem convinsi ca va reusi sa readuca liceul la nivelul de altadata!
  Are sprijinul nostru , al tuturor !

 10. Este jenant sa cadem in derizoriu vorbind despre profesorii de sport in termeni periorativi. In fond este o profesie respectabila si frumoasa, sportul inseamna sanatate insa si o disciplina la fel de serioasa si importanta ca orice alta disciplina. Marii campioni sunt produsul unor profesori de sport. In alta ordine de idei noul inspector este un manager extrem de comunicativ, diplomat, cu mult bun simt si un bun manager. Fata de Petre Petre o nulitate prin excelent, Oprisan este o mare realizare pt invatamantul giurgiuvean

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.