În cadrul conferinţei de presă susţinute în data de 2 februarie, prefectul judeţului Giurgiu, Noruţ Stănişteanu, a ţinut să facă unele precizări în urma unor acuze venite din partea primarului Lucian Iliescu. Acesta îl acuzase în urmă cu câteva zile de faptul că a dispus amendarea pe nedrept a DGSPGC-ului, declarând că este vorba de o răzbunare personală.

“Am fost supus unui tir de acuze de către primarul municipiului Giurgiu. Vreau doar să ştie că, nu mă adresez personal domniei sale atunci când este vorba de un cod galben spre exemplu, ci instituţiei. Nici măcar nu ştiu cum îl cheamă” a declarat Noruţ Stănişteanu.

Acesta şi-a justificat gestul de dispunere a amendării DGSPGC-ului prin citarea articolului 19, alineatul 1, litera g din Legea numărul 340/2004 dar şi a Ordonanţei de Urgenţă numărul 195/2002 care oferă dreptul prefectului de a lua o serie de măsuri împotriva autorităţilor locale dacă acestea nu îşi fac treaba.

“Să fie clar, eu nu am spus că nu s-a acţionat, ci doar că nu s-a intervenit cu material antiderapant. Am primit sesizări inclusiv de la cetăţeni. Datorită poleiului, au avut loc 39 de tamponări declarate în numai câteva zile, în condiţiile în care într-o lună, să spunem normală, nici măcar 5 astfel de accidente nu au loc” a precizat Noruţ Stănişteanu.

Acesta a subliniat faptul că nu numai la Giurgiu s-a dispus amendarea autorităţilor locale, ci şi în Bucureşti (sectorul 5), Timişoara sau Iaşi.

În încheiere, Noruţ Stănişteanu a ales să nu riposteze atacurilor dure venite din partea lui Lucian Iliescu, declarând că este sub nivelul său ofere o replică asupra jignirilor ce i-au fost aduse, mărginindu-se doar să le catalogheze drept nefondate.

PROBLEME LA VAMĂ

Datorită ninsorii abundente şi a viscolului de luni, la Punctul de Trecere al Frontierei dintre Giurgiu şi Ruse, au intervenit o serie de probleme cu privire la traficul TIR-urilor.

Un accident în lanţ provocat în Ruse, a determinat autorităţile bulgare să închidă pentru câteva ore punctul de trecere al frontierei dinspre partea română. Acest lucru a generat pe lângă nervi, o creştere a numărului TIR-urilor care, pentru aproape două ore au fost redirecţionate prin municipiu. Prefectul de Giurgiu a stabilit o întâlnire cu omologul său bulgar, Plamen Stoilov, marţi, 2 februarie, pentru realizarea unui plan comun de acţiune pentru ca astfel de aspecte să nu îi mai ia prin surprindere.

Însoţit de subprefectul Robert Cristoi şi inspectorul şef al ISJU Giurgiu, Marian Ghimpeţeanu, Stănişteanu a propus ca în astfel de situaţii prioritar să devină traficul autocarelor şi al autoturismelor şi acordarea asistenţei de orice fel persoanelor aflate în vehicule. De asemenea, s-a stabilit ca fiecare dintre cele două prefecturi să se asigure că pe raza sa de competenţă nu vor avea loc blocaje pantru a nu se forma cozi de vechicule pe teritoriul celeilalte. O ultimă măsură luată fiind aceea că vehiculele care urmează să tranziteze propriul punct de frontieră să fie dirijate şi oprite în parcări până când drumul va fi degajat.

Bogdan VLADU

1 COMENTARIU

  1. dan.dumitrescu.seful.directiei.silvice.giurgiu.a.fost.pe.6.februarie.la.prietenul.sau.rosu.alexandru.de.la.ocolul.silvic.malu-spart.unde.au.inpuscat.si.ei.trei.mistreti.iam.pus.an.masina.lui.nea.dan.caci.are.si.el.obligatii.si.sa.vezi.chef.mai.nene.la.cabana.noastra.din.padure.si.noi.gonaci.am.tremurat.sa.le.facem.lor.gratare..si.mai.credem.ca.nau.platit.nici.unul.caci.asa.a.facut.mereu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.