DSC00933

Cea mai recentă conferință de presă organizată de Partidul Mișcarea Liberală (PML) Giurgiu  s-a desfășurat în noul sediu al partidului, situat în centrul municipiului (lângă fostul restaurant ”Meteor”), sediu care, de altfel, reprezintă locul în care s-au pus bazele liberalismului post-revoluționar în Giurgiu, în urmă cu mai bine de 20 de ani.

În cadrul acestei întrevederi cu jurnaliștii, cei doi reprezentanți ai formațiunii, în persoana candidatului la Primăria municipiului, Noruț Stănișteanu, respectiv a președintelui Organizației Municipale, Marius Ghinea, au vorbit despre situația politică actuală la nivel local, prin prisma alegerilor electorale ce bat la ușă.

DSC00921 (1)

Este o perioadă destul de efervescentă… Toată lumea umblă după semnăturile de susținere pentru candidaturi, dar, ceea ce mi se pare nefiresc este că dacă deja există o susținere solidă din partea respectivului partid, de ce mai este nevoie de o confirmare prin semnături?! Pentru noi, însă, acest lucru a însemnat un beneficiu, pentru că lumea a început să ne cunoască și am putut porni la drum cu speranțe destul de mari (…) Noi, politicienii, nu mai știm să discutăm cu cetățenii, nu mai știm să-i înțelegem și să ni-i apropiem. Ne interesează doar promovarea doctrinelor politice, însă am uitat că oamenii au nevoie măcar de un sprijin moral. Campania electorală deja a început, chiar dacă vorbim de o campanie mascată, pentru că toți politicienii încearcă, sub diverse forme, să facă propagandă, a declarat Noruț Stănișteanu.

La rândul său, Marius Ghinea a completat: Noi, PML, chiar credem în ceea ce am început să construim acum. Din păcate, niciunul dintre politicienii de acum nu face referire la Giurgiu sau la giurgiuveni. Pur și simplu, este vorba despre o competiție între persoane, fără să intereseze pe cineva ce se întâmplă cu orașul nostru. Concluzia este că nu există viziune, nu există intenția de a face… (…) Întâlnirea noastră de astăzi (n.red. – 14 aprilie) se desfășoară tocmai pentru a demonstra că liberalismul nu a dispărut, în contextul tuturor combinațiilor acestea politice.

Referindu-se la partea de organizare a activității politice, în vederea pregătirii pentru alegerile locale, candidatul PML la Primăria municipiului a precizat: Pentru municipiu, am strâns toate semnăturile necesare, ba chiar mult mai multe, ceea ce ne bucură enorm și vom continua procesul de strângere al acestor semnături până în momentul depunerii listelor. La nivel județean, ne mai trebuie câteva sute și, în acest sens, o parte dintre colegii mei se deplasează în teritoriu. Sperăm ca în perioada imediat următoare să depunem liste în cât mai multe localități din județ.

(Teodora Nicolau)