Noi proteste anti-grațiere în țară. Mii de români demonstrează în stradă la această oră

0
201

Din nou, legea grațierii și amnistiei a scos în stradă mii de români, nemulțumiți de acest aspect.

Deși legea este în dezbatere publică, tinerii din mai multe orașe ale țării au ieșit, în această seară, în stradă, pentru a-și manifesta nemulțumirea față de acest proiect de lege. De asemenea, protestarii cer și organizarea referendumului în formula propusă de președintele Klaus Iohannis.

În București, începând cu ora 17,00, la Universitate s-au strâns circa 15.000 de persoane, cărora li s-au adăugat, ulterior, alți trecători. Aceștia au pornit în marș prin centrul capitalei, îndreptându-se spre Palatul Parlamentului și spre sediul Consiliului Național al Audiovizualului.

Și în alte orașe ale țării s-au strâns protestatari. Astfel, la Cluj-Napoca au ieșit în stradă peste 9.000 de cetățeni, iar la Brașov numărul protestatarilor a fost de aproximativ 5.000. Alte orașe în care s-au înregistrat proteste sunt Alba Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, Braşov, Buzău, Cluj, Constanţa, Craiova, Deva, Galaţi, Piteşti, Ploieşti, Sibiu, Satu Mare, Târgu Jiu, Teleorman, Turda şi Vâlcea, dar şi în diaspora. În străinătate, românii nemulțumiți au demonstrat în fața ambasadelor României din țările respective, cele mai numeroase grupuri fiind înregistrate la Bruxelles și la Paris.

Și la Giurgiu, în această seară, s-au strâns, în fața Prefecturii, câteva zeci de persoane, care au scandat o serie de lozinci împotriva legii grațierii și amnistiei.

(Jurnal)