Aruncat din organizaţia judeţeană a PSD după alegerile locale din 2008, când a pierdut lupta pentru şefia Consiliului Judeţean, fostul preşedinte al social-democraţilor giurgiuveni, Niculae Bădălău, nu îşi mai doreşte întoarcerea la conducerea organizaţiei. Referindu-se la unele zvonuri, conform cărora i s-ar pregăti reîntoarcerea pe funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD Giurgiu, Niculae Bădălău ne declara, în cadrul unei conversaţii telefonice: „Atâta timp cât în PSD Giurgiu sunt specimene care iau poziţia ghiocelului în faţa conducătorilor liberali ai municipiului şi ai judeţului, eu consider că nu mă mai regăsesc. Pe de altă parte, cât timp continuă vanghelizarea Giurgiului, consider că nu am ce căuta la conducerea partidului. Oricum, nu cred că mă voi mai întoarce la PSD Giurgiu, nu pentru că nu mi-aş dori acest lucru, ci pentru că nu mai am cu cine lucra”. Întrebat pe cine ar vedea în fruntea organizaţiei, la apropiatele alegeri pentru şefia acesteia, fostul lider al social-democraţilor giurgiuveni ne spunea:

„Cel mai potrivit pentru această funcţie ar fi Marin Cristea, ţinând cont de experienţa pe care o are. Pe de altă parte, acesta este deja un om în vârstă, aşa că mai indicat ar fi să iasă în faţă un tânăr, doar că în PSD Giurgiu este o mare problemă: nu mai au niciun tânăr, cu adevărat social-democrat, care să aibă curajul să preia organizaţia, fără teama de a se transforma într-o marionetă pentru Vanghelie sau pentru primarul Iliescu”.

La recent încheiatul Congres Naţional al PSD, Niculae Bădălău s-a aflat, pentru scrut timp, în lupta pentru un post de conducere la nivel naţional, doar că, înainte cu puţin timp de începerea lucrărilor, i-a fost refuzată participarea la alegeri. Explicaţia ne-a fost dată de acelaşi Niculae Bădălău: „Miron Mitrea, care, de altfel, îmi este şi prieten, mi-a propus să candidez, alături de el, în echipa sa, pentru conducerea partidului. Doar că, aşa cum se ştie, s-a respins propunerea de candidaturi pe liste, fiecare rămânând să candidăm pe cont propriu. Eu am candidat pentru una dintre funcţiile de vicepreşedinţi, numai că Marian Vanghelie, la aflarea veştii că mă număr printre candidaţi, a făcut tărăboi, cum că nu aş mai fi membru de partid, astfel că mi-a fost respinsă candidatura”, a încheiat Niculae Bădălău.

Oana CĂLIN