Niculae Bădălău ia apărarea președintelui său, Liviu Dragnea, în cazul Legii Defăimării!

2
184

bada-si-dragneaCu prilejul unei recente conferințe de presă organizată de PSD Giurgiu, președintele Organizației Județene a partidului, senatorul Niculae Bădălău, a comentat un subiect care a generat în această perioadă o serie de controverse, îndeosebi în rândul mass-mediei, Legea Defăimării transformată în cele din urmă în  Legea toleranței, inițiată de liderul național al aceleiași formațiuni, Liviu Dragnea.

        Referindu-se la faptul că această lege a fost interpretată de unele persoane ca un ”atentat” la libertatea de exprimare, Bădălău a declarat: Nu este o lege care se concentrează pe coerciție, dimpotrivă. Este o lege pozitivă, de respect, de care România chiar are nevoie. Este regretabil faptul că dezbaterea publică asupra sa ignoră textul legii și sunt comentate doar afirmații fără acoperire, dar care au devenit virale în mediul online. Cine a avut curiozitatea să citească legea, poate observa cu ușurință că nicăieri în cuprinsul acesteia nu se face vreo referire ce ar putea fi interpretată drept o îngrădire a libertății de exprimare, nici în general, și cu atât mai puțin în mediul online. Această lege nu aduce nou decât conceptul de defăimare socială, statutând faptul că simpla apartenență la un grup social, de orice natură, cu excepția celor care contravin ordinii de drept, nu poate fi subiect de jigniri sau ofense, iar o presă civilizată poate scrie și fără a aduce aceste jigniri sau ofense. Noi o vom susține în continuare, însă doresc să îmi exprim regretul că o astfel de lege, care nu face altceva decât să curețe din ”mizeria” care, din păcate, există în mediul virtual, este combătută cu atâta virulență, fără un temei just, ceea ce demonstrează că, dincolo de imperfecțiunile sale, trebuie să facem ceva pentru ca dezbaterea publică să se concentreze pe argumente și idei, și nu pe emoții sau persoane, a conchis liderul PSD Giurgiu.

 

 

2 COMENTARII

  1. Bine e ca nu se arunca Dragne in Dunare ca se arunca si Badalau. Pina nu dispare acest Dragne de la conducerea partidului acesta nu se v-a reforma. Cu ceste afirmatii foarte mult de pierdut., sau poate nu vreti sa cistigati localele si parlamentarele???? Cu condamnati in fruntea partidului nu avem ce discuta. Ne uitam ca acest Dragne nu doreste sa promoveze nici un alt om din cadrul partidului care sa-i ia locul. Cita frica ii este ca daca nu o sa mai fie presedinte de partid il leaga astia.

  2. Din alte surse se poate afla că o asemenea lege este o recomandare a forurilor europene,obișnuite cu un limbaj civilizat ,fără injurii si insulte,fără minciuni si diversiuni,fără ură și discriminare! Dacă o asemenea lege ar fi fost promovată de „Guvernul Meu” în mod sigur nu ar fi stârnit atâtea pasiuni,atâta ură și atâta venin! Chiar Președintele Țării,pentru faptul că a „îndrăznit” să-si dea cu părerea despre libertatea presei,si nu a fost pe placul Unora,a fost supus unui adevărat tir la foc continuu,plin de insulte,injurii si o ură de nedescris.Si acest lucru îl fac chiar cei care s-au autodenunțat în direct că sunt ofițeri acoperiți.La un semn s-au activat de îndată,atât cei din țară,cât și cei din străinătate.