DSC_0093

Președintele care Unește începe să devină , încet, încet (ex)președintele care Dezbină!

 

Care este scopul acestor demisii? Se încearcă să se pună cumva  presiune pe Victor Viorel Ponta și pe justiție pentru ca Liviu Dragnea să fie achitat la recurs? Iată întrebări pe care jurnaliștii și le pun în aceste momente…

Lovitură de teatru pe care publicația noastră o anticipa de mai multă vreme: Senatorul social-democrat Niculae Bădălău a demisionat din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD Giurgiu!

Joi la prânz în ședința PSD Giurgiu, Niculae Bădălău a anunțat că demisionează din funcția de lider al Organizației. Publicația Jurnal giurgiuvean nu a fost invitată la conferința de presă a  organizației probabil pentru a nu i se  oferi satisfacția de a afla această știre chiar  din gura  celui care de mai multă vreme  supune  săptămânalul Jurnal giurgiuvean unor intense presiuni fie prin intermediul consilierilor săi locali și județeni fie prin intermediul unor instituții deconcentrate.

Conform celor de la Agerpres ,  liderul PSD Giurgiu ar fi spus:  „Eu sunt un om de cuvânt şi consecvent şi nu declar una pe scările partidului şi alta pe la colţuri. Mi-am depus demisia la Comitetul Executiv al partidului, din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD Giurgiu. Nu văd nicio tragedie în asta, poate că unii îşi freacă mâinile deja, dar e vorba de principiu aici, vreau să anunţ acest lucru mâielui care ne şi direct, în teritoriu, oamenilor care m-au ales”.

Bădălău a mai spus că deocamdată rămâne doar secretar general adjunct în cadrul PSD central  şi că mai departe aşteaptă decizia conducerii partidului.

Din informațiile furnizate de aceeași sursă, Niculae Bădălău ar mai fi declarat: „Sunt solidar cu cei 7,4 milioane de oameni care au votat atunci, la Referendum, şi la Giurgiu am obţinut cel mai bun rezultat. Eu nu pot să îl judec pe Liviu Dragnea decât politic, nu comentez actul de justiţie, dar politic, noi, şi mă refer aici la toţi actorii de pe scena politică, în momentul în care am fost de acord cu organizarea Referendumului, am organizat Referendumul, am votat să facem acel referendum şi ca domnul Dragnea să conducă campania, noi îl punem şi noi votăm acum să îl dăm afară!? În viaţă trebuie să şti să mai şi pierzi şi să mai dai şi un pas înapoi, e vorba de principiu aici şi dacă acceptăm e ca şi cum certificăm că Referendumul a fost o mascaradă”. 

Se pare însă că în interiorul organizației este deranj mare și că și alți  membri de seamă ai Organizației și-ar fi cerut demisia , nu se știe dacă în mod de solidaritate cu Dragnea sau pentru că Bădălău le-ar fi cerut acest lucru sau le-ar fi poruncit  – așa cum  ne declara telefonic primarul comunei Ghimpați  , Constantin Cărăpănceanu .  Primarul comunei Ghimpați nu a fost singurul care ne-a contactat , confirmându-ne modul dictatorial prin care senatorul le cere demisia în semn de solidaritate. Ceea ce ne-ar  demonstra că la PSD Giurgiu demisia nu este un act voluntar al membrilor lui ci unul impus de lider, legile având aici alte efecte și alte conotații.

Pentru a nu fi acuzați că suntem părtinitori vă cităm din rechizitoriul procurorilor anticorupție în cazul inculpatului Liviu Dragnea, procurori ce au dovedit că o parte dintre voturile de la referendumul din iulie 2012 privind demiterea preşedintelui Traian Băsescu au fost falsificate în curtea casei unui membru al secţiei de votare din comuna Bragadiru – Teleorman,.

Iată ce declară unul dintre învinuiţii din dosar – Ilie Dude, membru al secţiei de votare:”Pentru toţi cetăţenii a căror semnătură au falsificat-o în lista electorală suplimentară, Nistor Marin (membru al secţiei – n.r.) şi Nistor Angelica au ştampilat şi au introdus în urna mobilă numărul corespunzător de buletine de vot. O altă modalitate de falsificare a voturilor a constat în aplicarea pe liste a unor semnături ce aparţineau unor persoane care nu se aflau pe teritoriul României, mai susţin anchetatorii.

Dată fiind situaţia de fapt descrisă – absenţa din ţară a persoanelor în discuţie la data referendumului – coroborată cu declaraţiile concordante ale rudelor apropiate ale acestora, tragem şi în acest caz concluzia caracterului fals al semnăturilor din dreptul numelor acestor alegători”, se arată în rechizitoriu.

Și tot potrivit rechizitoriului procurorilor, Liviu Dragnea, „cu ocazia organizării şi desfăşurării referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influenţa şi autoritatea sa în partid în scopul obţinerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianţa politică din care făcea parte partidul reprezentat de inculpat, şi anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obţinute în alte condiţii decât cele legale”.

„În acest sens, Nicolae-Liviu Dragnea a coordonat un mecanism complex, în care a implicat mai multe persoane asupra cărora avea influenţă în virtutea funcţiei pe care o deţinea, având ca scop fraudarea rezultatelor privind participarea la vot„, au scris procurorii în rechizitoriu.

Anchetatorii au precizat că Dragnea şi-a folosit influenţa şi autoritatea în mai multe modalităţi.(…) În paralel, Dragnea ar fi coordonat un sistem informatic complex, prin intermediul căruia a transmis mesaje, ordine şi recomandări legate de stimularea participării cetăţenilor la vot prin mijloace interzise de lege, către coordonatorii judeţeni de campanie, primarii şi activiştii de partid, au mai arătat procurorii în documentul citat.

Iată cu cine este solidar  senatorul Niculae Bădălău, el însuși cercetat de către DNA, caz care i-a adus în presă și porecla de ” senatorul ficățel.”  Poate acum Niculae Bădălău va înțelege că primarilor comunelor din județ li se fâlfâie de vanitățile sale politice și că pentru ei contează în primul și în ultimul rând proiectele pe care reușesc să le realizeze în folosul comunei și a cetățenilor acesteia, și în final respectul comunității din care fac parte .  Condamnarea lui Liviu Dragnea  se dovedește a fi astfel,  semnul providențial care face dreptate  în urma abuzivei Ordonanțe 55/2014 ce i-a forțat pe primari,  punând pe ei presiuni financiare de tot felul. Vom reveni până ce și-or reveni! Ce nu putem noi, face justiția!

(Florian TINCU )

 

11 COMENTARII

 1. Individul asta nu era cel care a furat un sac de cartori, apoi ficatei si dupa specializare in infractiuni a trecut la evaziune de milioane. Este o mare pierdere, imi siimaginezi cum bocesc toti naivi care asteptau sa le dea functii prin ministere. Va laudati cu banii dati de Dragnea iar voi prapaditilor sunteti ultimi sau penultimi din Romania, trist nu este ca sunteti saraci financiar ci saraci cu duhul.

 2. De unde se vede că la noi demisia unui demnitar pare ceva cu totul si cu totul ieșit din comun,de aceea,în cele mai multe cazuri,băgătorii în seamă de la televiziunile de știri din capitală,mai întâi se întreabă de ce nu-și da demisia un anume personaj,iar după ce respectivul și -a anunțat demisia precum giurgiuveanul Bădălau,încep discuțiile și analizele despre ce se ascunde în spatele demisiei!Și eu ,de exemplu,ca simplu cetățean pot să întreb ,de ce Băsescu nu si-a dat demisia când aproape 90% din cei care au fost la referendum au votat împotriva sa?De ce acum nu-și da demisia doamna de la ICCJ ,după ce s-a dovedit că plângerea pe care a făcut-o împotriva unei femei fără apărare a fost fără temei și nefericita a făcut pușcărie nevinovată o jumătate de an?.Sau când guvernul Boc a căzut prin moțiune de cenzură și nu si-a dat demisia,iar Băsescu l-a mai ținut în funcţie 45 de zile până când au venit alegerile din 2009 și a ieșit iar președinte,cu 60 000 de voturi aduse în grabă în buncărul PDL din capitala,unde Videanu avea situația în timp real?
  Până când nu vor fi analizate și fraudele din 2009,asa-zisele fraude de la Referendum nu pot avea decât conotații politice și de răzbunare!

  • Daca ne luam dupa numarul de persoane care au participat la referendum (dupa numaratoarea USL-ista), bai Garbaciule, au fost doar 41% din numarul total al alegatorilor inscrisi pe listele electorale. Daca numeri si mortii atunci ajungi la 90% de votanti. In 2009 mai PSD-istule ati zis ca veniti cu dovezi in 2 TIR-uri de fraudare. Ati venit cu un dosar si la renumarare au mai gasit 30000 de voturi pentru Basescu anulate aiurea. Da in noiembrie 2016, cat poti sa fi dobitoc sa cumperi aproape toti primarii, sa dai pomeni electorale, sa ai 1000000de voturi in plus in primul tur si sa-l pierzi la scor pe al doilea. Si in loc sa-ti dai demisia, vrei sa fi prim-ministru. Garbaciule vai mama ta.

 3. Când ai mintea limpede și mobilă,adică să privești în toate direcțiile și în toate punctele cardinale,deci să ai o vedere panoramică,de 360 de grade,atunci se zice că nu ai ochelari de cal ,respectiv minte îngustă.Este simptomatic faptul că sunt încă unii care cum ai zis ceva de Băsescu sar ca arși,când acum se vede ce a făcut și cu ce s-a ocupat individul 10 ani! Probabil Farul din Giurgiu o fi observat ce calități a avut acest personaj ca să fie de 5 ori ministrul transporturilor,de două ori primarul capitalei,de două ori președinte! Eu am văzut altfel de”calități”,pe care nu le enumăr aici,fiindcă reprezintă tot ce are mai urât caracterul uman.Sau poate chiar aceasta este explicația: milioane de români s-au regăsit în el,sunt după chipul și asemănarea lui! Numai că mulți dintre aceștia și -au dat seama că au fost păcăliţi de un personaj malefic,cu excepția unora care rămân basiști până la…sfârșit!

 4. Observator Giurgiuvean,(iată un posibil nume de ziar local!), știai de ce se zice că „a găsit orbul Brăila?” Din cauză și pentru că (!) străzile orașului sunt dispuse precum nervurile unui evantai,care duc toate la Dunăre dacă o tii drept înainte.Numai că trebuie să alegi direcția bună,în caz contrar,insistând în greșeală,ajungi ca tăntălăul la Lacul Sărat.Ce vreau să zic? Că un orb poate vedea uneori mai bine decât un văzător,i se dezvoltă și alte simțuri,cum ar fi ” ochii minții”. Prin urmare,fata de alții cu ochelari de cal,el are și minte,dar care este si dreaptă,nu strâmbă.”Într-o minte strâmbă,și lucrurile drepte par strâmbe!”,zicea părintele Arsenie Boca.

  • Da,am ajuns la Lacul Sărat de câteva ori cu mama -soacră,să facă niște ședințe de fizioterapie pentru reumatism.Dar mintea o are limpede ca apa de izvor și ascuțită ca briciul,de la ea cunosc multe vorbe înțelepte si de duh.Dar o vorbă sa-ti mai spun,pe deasupra Lacului Sărat am trecut și în zbor cu avionul,de la un aerodrom din apropiere,asa că știu cum e „sa fii orb”,adică să efectuezi zbor fără vizibilitate,numai după aparate,ziua și noaptea în condiții meteo grele.

    • „Antonică,Antonică,zicea venerabilul PROFESOR de Fizică Savin Popescu,dacă vii de la Olimpiada de la București cu mâna goală,te spânzur de Turnul din Centru!” Asa că Observator Giurgiuvean,dacă am fost colegi la”Ion Maiorescu”,sunt foarte bucuros că m-ai recunoscut! Și chiar dacă nu am fost colegi,tot bucuros sunt,fiindcă ești tot giurgiuvean ca mine! Iar comentariul domnului”Tudor” îl citisem înainte să mi-l recomanzi,am apreciat echidistanța,bunul simţ și mai ales că nu este pătimaș ca alții.Si azi,într-o mică piata din București,am avut bucuria să aud o fată strigând:”căpșuni de Giurgiu,căpșuni de Giurgiu avem!”
     După ce am intrat în vorbă mi-a zis că este din Valea Dragului și mi s-a părut că avea cele mai grozave căpșuni,din câte am cumpărat în această primăvară!

 5. Eu nu pot sa inteleg ce este atat de greu de acceptat ca Dragnea a fraudat niste alegeri, atata timp cat intre probatoriul demonstreaza acest lucru. Care este legatura cu Basescu si de ce eventualele abuzuri ale lui Basescu ar scuza sau eventual ar pune in umbra faptele penale ale lui Dragnea. Fiecare raspunde pentru faptele sale, iar infractiunile comise de opozitie nu scuza infractiunile savarsite de cei de la putere si invers. Raspunderea este personala si nu vad nicio legatura de cauzalitate intre mandatele lui Basescu si ilegalitatile lui Dragnea.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.