mai-multe-judete-din-tara-au-ramas-fara-contracte-de-deszapezireÎn cadrul săptămânalei  întrevederi cu jurnaliștii, primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, a explicat printre altele, despre modul  în care s-a desfășurat controversata acțiune de deszăpezire în oraș, subliniind lipsa utilajelor și a personalului necesar firmei delegate în acest sens, și anume Financiar Urban…

Societatea  nu a acționat corect în prima noapte (n. red. – sâmbătă 16 ianuarie) cu căderi abundente de zăpadă, până la ora 02.00, ulterior intervenția lor fiind zadarnică, din pricina instalării viscolului. A doua zi, duminică 17 ianuarie, a mai precizat edilul, de la ora 10.00, s-a intervenit în zonele incluse în Urgența 1, apoi, împreună cu cei de la G.S.L., am încercat să deszăpezim pe străzile din Urgența 2, conform planului aprobat de Consiliul Local. Din păcate, am fost depășiți logistic, plus că am întâmpinat probleme cauzate de cei care efectiv și-au lăsat mașinile pe marginea drumului, blocând astfel accesul utilajelor de deszăpezire pe acele străzi. (…) Nu a fost deloc ușor să acționezi la minus 19 grade Celsius, de aceea, totuși, apreciez munca acestor oameni, ca să nu mai vorbim că  putea fi cu mult mai rău…Dacă nu se acționa, cu siguranță întreg orașul se transforma într-un adevărat patinoar, a mai spus  primarul Nicolae Barbu.

            Totodată, edilul a mai anunțat că în prezent se fac demersurile necesare pentru ca municipiul Giurgiu și comuna Malu să fie incluse în două Asociații de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I. -uri) – una pentru serviciul de deszăpezire, iar cealaltă pentru cel de iluminat public și curățenie stradală, astfel încât municipalitatea să poată delega aceste servicii către G.S.L., fără a mai depinde de societatea Financiar-Urban.

(Jurnal)

 

3 COMENTARII