Barbu-Nicolae

Rugat de jurnaliști să comenteze actuala stare de fapt din învățământul giurgiuvean,   la ultimul Examen de Bac județul Giurgiu clasându-se pe ultimul loc pe țară, ca procent de promovabilitat, primarul Nicolae BARBU a declarat :

Ce să mai comentez despre acest aspect…! Sigur că nu este o mândrie atunci când iești pe ultimul loc pe țară, la Bac! … Asta este viața! Dar  nici minuni nu se pot face peste zi, în învățământul giurgiuvean! Ce să facem… azi când intră la liceu elevi cu nota doi?! Ce pretenții să ai de la acești elevi peste patru ani! Mă întreb și eu de ce trebuie să ținem în învățământ profesorii degeaba? După părerea mea este mai ușor să găsești de lucru la 5 profesori (n. r. – în cazul în care au fost  dați afară din învățământ) decât să găsești ulterior de lucru la 100 de elevi foarte prost pregătiți, din punct de vedere profesional! Mă întreb de ce trebuie să ținem în sistem 20 de profesori degeaba, în cazul în care promovabilitatea la Bac este zero sau aproape de zero?! Primăria Giurgiu plătește 20 de miliarde de lei/anual pentru susținerea utilităților școlilor giurgiuvene, iar rezultatul ….! Deci, nu văd de ce trebuie să ținem în funcțiune licee degeaba! …

Din păcate, miniștrii învățământului nu se gândesc niciodată ce se întâmplă jos, la baza sistemului de învățământ! Și tot din păcate, lucrurile nu sunt roz nici la capitolul sălilor speciale de clasă, pentru elevii din clasa pregătitoare. În municipiul Giurgiu doar într-una sau două școli sunt săli de clasă corespunzătoare pentru acești copii! În celelalte școli , în sălile speciale pentru copiii din clasele pregătitoare, după amiaza învață elevii din clasa a V-a! Vă dați seama ce chinuiți stau copiii din clasa a V-a în băncuțele copiilor din clasele pregătitoare?! Dar… repet, miniștrii nu știu ce se întâmplă jos!

Heliade CĂLIN

 

 

4 COMENTARII

  1. Domnul inspector sef isi plimba familia in fiecare seara cu masina inspectoratului si isi plaseaza oamenii care l-au ajutat sa ajunga inspector in functii cheie, iar dl. inca primar isi plaseaza acolitii in diferite posturi : ex. director adj. pol. comunitara, contabil la scoala 8, contabil gradinita 4, etc. Petronela stie de ce !

  2. Mai oameni buni. Copiii astia nu mai invata nimic pentru ca nu mai sunt motivati. Parintii vor ca toti sa fie directori, sa aiba secretara si masina de serviciu pe langa salarii foarte mari, dar munca deloc. Si atunci de unde rezultate? Trai neneaca pe banii……… cui?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.