catedralagiurgiu

 Lăcașurile de cult vor trebui să justifice fiecare bănuț primit cu documente justificative

 În ședința Consiliului Local Giurgiu, din 24 iunie, consilierii locali au fost darnici  față de giurgiuvenii aflați în nevoi speciale , aprobându-le ajutoare financiare, dar și față de 3 bisericii din municipi.

Primarul Nicolae Barbu le-a explicat astfel aleșilor municipali că din acest an metodologia de acordare a sprijinurilor financiare acordate Cultelor s-a schimbat și că acum aceste ajutoare se dau doar pe baza autorizației pentru lucrările sau investițiile care urmează a fi efectuate,  și că cererea Cultelor trebuie să fie însoțită de mai multe documente explicative. Vom acorda sprijinuri financiare Parohiei ”Buna Vestire”, Mănăstirii ”Sfântul Gheorghe” și Parohiei ”Sfânta Treime – Smârda”.

”Din acești bani, a mai declarat edilul municipiului, la Biserica ”Sf, Gheorghe”, de lângă Dunăreana, se vor cumpăra materiale de construcții. Dânșii au mai primit un ajutor de 70.000 lei și de la Consiliul Județean, dar mai au nevoie de bani. Cu ce vor primi de la noi sper ca până la finele anului să se termine acoperișul, ca să protejăm zidurile. Biserica aparține municipiului, iar el se află în județul Giurgiu. Din acest motiv țin să le mulțumesc celor de la Consiliul Județean Giurgiu pentru ajutor. Se dovedește că atunci când două entități administrative susțin investițiile din cultură și din învățământ lucrurile merg foarte bine. Toți banii pe care îi vom da pentru culte vor fi justificați cum au fost cheltuiți prin documente, așa cum s-a făcut și până acum”.

După toate aceste precizări consilierii locali au aprobat în unanimitate cele trei proiecte de hotărâri inițiate de primarul Nicolae Barbu. (Heliade CĂLIN)

 

3 COMENTARII

 1. FRAIERE , TREZESTE-TE !
  Eu iti voi da informatiile brute iar la sfarsitul lecturii vei decide singur daca tu esti fraier sau eu …nesimtit
  1. In fiecare an Biserica primeste de la bugetul de stat 0,8% din PIB (Produsul Intern Brut )
  2. PIB-ul anul trecut a ajuns la 139 miliarde euro si creste constant de 20 de ani
  3. 0,8% din 139 miliarde inseamna 1110 milioane euro pe an
  4. 1110 milioane pe an inseamna 3 milioane de euro pe zi .
  5. La asta se adauga „donatiile „primarilor si a celor care vor sa fie realesi donatii venite prin consiliile locale sau judetene .
  6. Se adauga taxele pe care le platesc pentru servicii enoriasii :nunti , botezuri , inmormantari ,parastase ,pomeni ,sfestanii, liturghii si alte cantece si cantari
  7. Se adauga de asemenea donatiile benevole
  8. Nu uita de vanzarile de lumunari, icoane , cruciulite , tamaie , pasca….etc,etc,etc,
  9. punctele 4+5+6+7+8 se ridica in total la mult peste 6 milioane de euro in fiecare zi .Zilnic…FRAIERE
  10. in cele 3 minute de care ai avut tu nevoie sa citesti si sa intelegi implicatiile informatiilor mele Biserica a avut un profit de 6 milioane care impartit la 24 ore si apoi la 60 minute inseamna aproape 5000 euro.
  11. Adica aproape 70 euro pe secunda .Tu , dupa o luna de tras la jug zilnic , reusesti sa economisesti 70 euro ? Adica Biserica castiga in fiecare secunda munca unui om din tara asta .IN FIECARE SECUNDA……FRAIERE !
  12. Pentru ca PIB-ul Romaniei creste constant prin munca oamenilor , anul acesta PIB-ul va fi mai mare cu cateva miliarde euro fata de PIB-ul de anul trecut .Deci Biserica va primi si mai multi bani .
  13. Si ,pentru ca anul viitor va fi an electoral ,Biserica negociaza chiar in acest moment sa primeasca si mai mult procentual din PIB

  P.P.S. Voi trimite acest mesaj tuturor ziarelor locale de Giurgiu ( hartie si on-line ) . Ziarele care nu vor publica aceasta informatie ,sa intelegi , sunt finantate de cineva de la putere. Cineva care vrea sa fie anul viitor reales de tine…FRAIERE ….

 2. In acest timp Teatrul de Vara este in paragina,iar spectacole precum „Cel mai important eveniment cultural din ultimii 25 de ani „se desfasoara pe strada ,in fata Teatrului „Tudor Vianu”!Chiar si fatada acestui teatru,privita din parcare din fata,este atat de stearsa si cenusie de zici ca are in spate o cladire parasita.Despre fostul Cinema de pe „Mircea cel Batran”-la fel,lasat de izbeliste,incremenit in uitare si indiferenta,sau poate cine stie,o avea Giurgiu alte sali de cinema ,precum cele din Mall-urile din Bucuresti,si atunci batranul Cinema n-ar mai fi frecventat de nimeni!?Sau poate o fi folosita sala de spectacole a Atheneului „Balanescu” si pentru proiectii!?Oricum ar fi,se vede clar nu numai in Giurgiu ci si in alte orase ,ca asezamintele de cultura,educatie si sanatate au trecut pe planul doi in proiectele edililor si ca doar atunci cand se face rost de niste fonduri europene se mai reabiliteaza si asemenea cladiri ,cum a fost cea a Liceului „Ion Maiorescu”.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.