În timp ce marii  ţepuitori ai neamului, ce au deva-lizat ţara de mii de miliarde de euro, stau bine mersi în  libertate, oamenii nevoiaşi stârniţi de foame şi de grijile zilnice se trezesc după gratii sau cu dosare penale pentru nişte infracţiuni de tot râsul.

De curând poliţiştii Postului de Poliţie Găujani au fost sesizaţi de un locuitor al comunei  Pietrişu, în vârstă de 72  că  l-ar fi surprins pe I. Alexandru, de 20 ani, într-o situaţie sinonimă cu a lui Nică a Petrei din ”Amintiri din copilărie”, la furat de  cireşe. Geaba a încercat băiatul să îndruge poveşti căci nici Ispirescu nu l-a  mai putut scăpa   de organul vigilent al legii. Şi uite aşa tânărul nostru s-a trezit cu un dosar penal pentru furt şi violare de domiciliu.  Două  infracţiuni pe care acesta le-a comis deodată, din pofta  de a a-şi umple maţul  cu  câteva cireşe.  Prejudiciul făcut reclamantului a fost de aproximativ 100 lei, adică exact cotracostul unei căldări de cireşe, cu tot cu frunze. Stau şi mă gândesc la faptul că dacă ar fi fost contemporan cu noi, Ion Creangă ar fi făcut cu siguranţă pârnaie. Eşti tare nea Radule! Ăsta da hoţ, pe care l-ai pârât matale. Aş fi curios să ştiu dacă  atunci când te duci la piaţă, să vinzi cireşe, ai în buzunar  şi autorizaţia  aia de producător?  Eu înclin să cred că nu. Atunci cine ar trebui să strige ”hoţii!?! Aă?

Şi tot  în această perioadă, mai precis, în data de 6 iunie, pe la  ora 15.00, poliţiştii municipiului Giurgiu au fost sesizaţi de către G. EMIL, din comuna Frăteşti, că un consătean i-a sustras o sacoşă cu ceapă din curtea locuinţei. Bieţii poliţişti din Frăteşti, au venit,  într-un suflet şi  au stabilit că un puşti de 15 ani din Frăteşti,  intrase în curtea locuinţei unui consătean şi îi furase o foarfecă de tăiat viţă-de-vie, iar de pe un teren situat în câmp, în continuarea curţii, îi culesese  mai multe fire de ceapă şi usturoi, în valoare de aproximativ 40 lei. Puştiul habar n-avea că tocmai pusese şi el de un dosar penal.

Trei zile mai târziu (9 iunie), ora 15.15, Poliţia municipiului Giurgiu a fost sesizată de  agentul  de pază al unui supermarket din municipiu, că un G. ANDREI, un tânăr fără minte furase  două becuri auto!, în valoare de 80 de lei. Şi asta nu e tot. În aceeaşi zi N. VASILE, de 67 ani,  din Gogoşari a fost prins în timp ce fura mazăre de pe o cultură ce aparţinea lui B. ALIN, din municipiul Giurgiu. Mazărea, de vreo 100 de lei, a fost înapoiată  omului să-şi completeze ciorba de legume.

Din rândurile de mai sus cred că aţi înţeles din cauza cui economia României zace ca proasta-n şanţ şi de ce nu avem să le dăm mai mulţi bani pensionarilor.

Concluzia? La noi, nici un hoţ de cireşe sau mazăre nu scapă nepedepsit de organul “viril” al legii.

Redacţia