dric-lungu

Așa cum am mai arătat și cu alte ocazii excesul de zel al unor polițiști ajunge uneori să frizeze normalul. Așa s-a întâmplat cu circa o lună în urmă în Giurgiu când un agent , din cei care stau zilnic pe marginea șoselelor pândind greșelile conducătorilor auto, a creat stupoare în rândul unor cetățeni  ce  se aflau într-un cortegiu funerar.    Acesta a ținut să oprească autoturismul unei societăți locale de pompe funebre, în care decedatul tocmai era transportat către cimitir , lăsând cu gura căscată întregul cortegiu. Evident că oamenii s-au oprit din  lacrimile vărsate după cel dus, pentru a afla care era cauza pentru care agentul se arătase atât de impacientat. Sfidând total rudele și prietenii celui recent plecat la cele veșnice, agentul s-a apropiat însă de geamul șoferului și   i-a solicitat acestuia documentele, cu intenția declarată de a-i da amendă! De ce ? Pentru că acesta uitase să-și pună …centura de siguranță!  Iată cum,  volens-nolens , agentul de circulație a infirmat sintagma mergi  încet , ca după mort !

Probabil  polițistul nostru dorea ca șoferul să respecte regulamentul  pentru ca nu cumva carul funerar să  se implice în vreun accident din cauza vitezei! La o astfel de știre nu poți să nu te crucești, rostind: Mare ți-e grădina Doamne!

(U.N. Cioclu)

5 COMENTARII

  1. Domnule, cetatean, lipsa dvs de cultura juridica si civica este evidenta. Organele de ancheta, au obligatia sa respecte legea si procedurile in vigoare, daca acei indivizi au incalcat legea, organul avea posibilitatea sa ii insoteasca la sectie, sa le i-a declaratiii si in consecinta sa dispuna masurile legale. Aruncarea cu catuse si alte practici talibanice nu au legatura cu politia ci cu lipsa crasa de inteligenta a unor militieni. Daca astazi aruncam cu catuse, maine cu grenade . Aici nu se stabilesc vinovatii si nu analizam speta ci se pune in discutie lipsa de profesionalism, nesimtirea si primitivismului unor militieni din mediul rural Cat despre subiectele abordate in acest ziar, ele sunt j interesante, dar…sunteti penibil

  2. E o stire facuta sa socheze dar…inventată! Dati numele politistului care si in situatia asta nu facea ceva ilegal. Accidentul poate fi facut si la viteza mica. Intra altul cu viteza mare in tine si atunci te ajuta centura. Totusi cat de plin de tupeu ai fi ca politist ,ajungi in sfera penibilului sa procedezi asa! Revin : Ştire Inventatā!!!!!!!