Jurnal Giurgiuvean

Nelu Iordache, supranumit, regele Asfaltului, condamnat la 12 ani şi 6 luni de închisoare! Cu EXECUTARE!

În data de 18.03.2021, Tribunalul București s-a  pronunțat într-un dosar penal, având ca obiect infracțiunea  de evaziune fiscală (Legea 87/1994, Legea 241/2005), autor fiind cel ce multă vreme a fost supranumit regele Asfaltului, omul de afaceri Nelu Iordache, originar din Adunații Copăceni, județul Giurgiu.

Statul roman,  prin Agenția  Națională  de Administrare  Fiscală  (ANAF), s-a îndreptat împotriva lui  Nelu Iordache cât și a S.C. BATA SKY IMOBILIARE SA Prin Lichidator Judiciar ”CONSULTA 99 SPRL”,  precum și împotriva altor trei inculpați.

Potrivit procurorilor, între februarie şi aprilie 2011, Nelu Iordache, administrator al ”Bata Sky Imobiliare”, a înregistrat în contabilitatea Companiei, achiziții fictive de materiale publicitare promoționale în valoare de peste 9 milioane de euro, din care TVA de aproape 2 milioane de euro.

Iordache ar fi prejudiciat astfel bugetul de stat cu cele aproape 2 milioane de euro, reprezentând TVA dedusă în mod nelegal.

În acest context, iată ce a dispus instanța, soluția pe scurt, cităm:

”Dispune aplicarea art. 5 C.pen.. I. În art. 9 alin. 1 lit. c şi alin. 3 din Legea nr. 241/2005 (în forma ulterioară intrării în vigoare a Legii 50/2013) cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen. şi art. 5 C.pen. dispune condamnarea inculpatului Iordache Nelu, la pedeapsa de 11 (unsprezece) ani închisoare pentru săvârşirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată. (Cu executare!)

În temeiul art. 12 alin.1 din Legea nr.187/2012 pentru punerea în aplicare a Legii nr.286/2009 privind Codul penal rap. art. 67 alin. 2 C.pen. aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b, g şi k C.pen., respectiv interzice inculpatului exercitarea dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, a dreptului de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, a dreptului de a fi administrator, fondator sau reprezentant legal al unei societăţi comerciale şi a dreptului de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public pe o perioadă de 5 (cinci) ani ce se execută după executarea pedepsei închisorii, după graţierea totală ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate.

 În temeiul art. 12 alin. 1 din Legea nr.187/2012 pentru punerea în aplicare a Legii nr.286/2009 privind Codul penal rap. la art. 65 alin. 1 şi 3 din C.pen. aplică inculpatului pedeapsa accesorie a prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b, g şi k C.pen., respectiv interzice inculpatului exercitarea dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, a dreptului de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, a dreptului de a fi administrator, fondator sau reprezentant legal al unei societăţi comerciale şi a dreptului de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public până când pedeapsa principală privativă de libertate a fost executată sau considerată ca executată.

În temeiul art. 295 alin. 1 C.pen. rap. la art. 308 C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen art. 5 C.pen. dispune condamnarea inculpatului Iordache Nelu la pedepsa închisorii de 2 (doi) ani şi 6 (şase) luni pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare în formă continuată. În temeiul art. 12 alin. 1 din Legea nr.187/2012 pentru punerea în aplicare a Legii nr.286/2009 privind Codul penal rap. art. 67 alin. 2 C.pen. aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b, g şi k C.pen., respectiv interzice inculpatului exercitarea dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, a dreptului de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, a dreptului de a fi administrator, fondator sau reprezentant legal al unei societăţi comerciale şi a dreptului de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public pe o perioadă de 3 (trei) ani ce se execută după executarea pedepsei închisorii, după graţierea totală ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate.

 În temeiul art. 12 alin. 1 din Legea nr.187/2012 pentru punerea în aplicare a Legii nr.286/2009 privind Codul penal rap. la art. 65 alin. 1 şi 3 din C.pen. aplică inculpatului pedeapsa accesorie a prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b, g şi k C.pen., respectiv interzice inculpatului exercitarea dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, a dreptului de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, a dreptului de a fi administrator, fondator sau reprezentant legal al unei societăţi comerciale şi a dreptului de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public până când pedeapsa principală privativă de libertate a fost executată sau considerată ca executată.

În temeiul art. 38 alin. 1 C.pen. constată că infracțiunile pentru care inculpatul a fost condamnat prin prezenta sunt concurente cu infracțiunea pentru care inculpatul a fost condamnat prin s. pen. nr. 523 din 09.11.2018 a Tribunalului Giurgiu, pronun?ată în dosarul nr. 942/122/2017, definitivă prin dec. pen. nr. 572/A/25.06.2020 a Curţii de Apel Bucureşti la pedeapsa de 2 (doi) ani închisoare a cărei executare a fost suspendată sub supraveghere. În temeiul art. 97 alin. 1 C.pen. dispune anularea beneficiului suspendării sub supraveghere. În temeiul art. 40 alin. 1 C.pen. rap. la art. 39 alin. 1 lit.b C.pen. dispune contopirea pedepselor la care inculpatul Iordache Nelu a fost condamnat prin prezenta cu pedepsele la care inculpatul a fost condamnat prin s. pen. nr. 523 din 09.11.2018 a Tribunalului Giurgiu, pronunţată în dosarul nr. 942/122/2017, definitivă prin dec. pen. nr. 572/A/25.06.2020 a Curţii de Apel Bucureşti, aceasta urmând a executa pedeapsa cea mai grea de 11 (unsprezece) ani închisoare la care va adăuga o treime din pedeapsa totalul pedepselor de 2 (doi) ani şi 6 (şase) luni închisoare şi 2 (doi) ani închisoare, inculpatul urmând a executa în final, pedeapsa rezultantă de 12 (doisprezece) ani şi 6 (şase) luni închisoare. În temeiul art. 45 alin. 3 lit. a C.pen. aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b, g şi k C.pen., respectiv interzice inculpatului exercitarea dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, a dreptului de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorității de stat, a dreptului de a fi administrator, fondator sau reprezentant legal al unei societăți comerciale şi a dreptului de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public pe o perioadă de 5 (cinci) ani ce se execută după executarea pedepsei închisorii, după graţierea totală ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate.

În temeiul art. 45 alin. 4 C.pen. deduce din pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi b C.pen. perioada deja executată de la data de 25.06.2020 până la data rămânerii definitive a prezentei. În temeiul art. 45 alin. 5 C.pen. rap. la art. 45 alin. alin. 3 lit. a C.pen. aplică inculpatului pedeapsa accesorie a prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b, g şi k C.pen., respectiv interzice inculpatului exercitarea dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, a dreptului de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, a dreptului de a fi administrator, fondator sau reprezentant legal al unei societăţi comerciale şi a dreptului de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public până când pedeapsa principală privativă de libertate a fost executată sau considerată ca executată.

(Jurnal)

Exit mobile version