10995386_10202460904763035_997445958167736563_n (1)
Alexandru Iorgulescu, (nea Alecu),  tatăl preşedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, a fost condus pe ultimul drum sâmbata, 14 februarie. Slujba religioasă   a avut loc la Catedrala ”Adormirii Maicii Domnului” din Giurgiu. Trupul neînsuflețit al îndrăgitului giurgiuvean a fost înhumat creștinește la cimitirul Smârda, în prezența a aproximativ 150 de rude, prieteni, cunoscuți,  cetățeni au acestui oraș ce au dorit să-l conducă pe ultimul său drum.

Nea  ”Alecu”– așa cum obișnuiau să îl alinte giurgiuvenii – a fost și va rămâne  o figură  reprezentativă  a fotbalulului  giurgiuvean, un om de un deosebit caracter. Momentele despărțirii au fost emoționante. Numeroase coroane de flori, au fost aduse ca un ultim omagiu, împodobind ”carul mortuar” , și completând sumbrul tablou al ritualului de trecere în veșnicie al unui om considerat cu adevărat minunat.

Fiul său, Gino Iorgulescu, a manifestat de-a lungul întregii ceremonii, o profundă stare de tristețe,  între cei doi știindu-se că a existat  dintotdeauna o relație deosebit de apropiată.

Fiica sa, Mirela Matei, la fel de afectată de cumplita pierdere, nu s-a dezlipit de sicriul tatălui său, fiind însoțită și de fiul său, nepotul lui Alecu Iorgulescu, Ervin.

Deși se preconiza faptul că nu va putea ajunge la slujba de înmormântare, din cauza problemelor medicale severe cu care aceasta se confruntă, soția defunctului , Alexandrina Iorgulescu, a insistat să ajungă la momentul despărțirii de soțul său, suferința și lacrimile acesteia cu greu putând fi descrise în cuvinte.

La ceremonia înmormântării  au participat și câteva figuri marcante ale scenei politice giurgiuvene-: primarul Nicolae Barbu, deputatul Nicolae Florian, alături de soția sa, cel care a pus la dispoziție două autocare pentru transportul celor ce au dorit să îl conducă pe  nea Alecu pe ultimul drum, dar și fostul  primar al municipiului, un prieten vechi și drag al al răposatului, senatorul Lucian Iliescu. Alături de aceștia, s-au remarcat și alte personalități , cum ar fi Mircea Sandu și Ovidiu Ioanițoaia, care au dorit să fie alături de Gino Iorgulescu și de familia sa, în aceste momente grele. De asemenea alături de Gino Iorgulescu au stat foști colegi de-ai lui , Paul Cazan și Gheorghe Penescu, care au dorit, la fel ca toți ceilalți prezenți, să-i aducă un ultim omagiu tatălui său.

Imaginea regretabilului Alecu Iorgulescu va rămâne în memoria celor care l-au cunoscut atât pentru meritele sale sportive aduse fotbalului giurgiuvean, cât și pentru calitățile sale umane de necontestat: veselia, simțul umorului, dar, mai ales, apropierea și dragostea  de oameni.

De precizat că Alexandru (Alecu) Iorgulescu s-a stins din viață la vârsta de 79 de ani, joi seara, la Spitalul Universitar din București, după o recidivă a unui cancer la colon, ce din nefericire pentru noi toți, în final l-a învins.

Sâmbătă după amiază Nea Alecu Iorgulescu a îmbrăcat echipamentul de antrenor, plecând să scoată îngerii la joc de glezne, antrenându-i pentru meciul cel mare cu echipa prietenilor săi,  întâlniți în Ceruri , la un meci care va dura cât  veșnicia. Adio nea Alecule și Dumnezeu să te odihnească! 

 (Teodora NICOLAU)

544933_10202460927403601_3107632130322744086_n (1)