liga-a-ii-a-clasament-18

Dunărea Giurgiu va debuta sâmbătă, 6 martie, cu începere de la ora 11.00 în faţa propriilor suporteri, contra celor de la FC Botoşani. “Alb-albaştri” încearcă să spele impresia lăsată după meciul cu Farul şi să “bifeze” prima victorie din acest retur.

Adversarii noştri de sâmbătă au avut o campanie de achiziţii interesantă. Pe lângă fotbaliştii care au (re)venit la Botoşani (Matei, Vaşvari, Boghian sau Acsinte) se numără şi câţiva care evoluează pentru prima oară la FC (Geamăn, Homneac sau Halip – ultimii doi “furaţi” de la Cetatea Suceava). În afara acestora Marius Şuleap (31 ani) revine după foarte mult timp acasă (mijlocaşul fiind originar din Dorohoi).

“Nu mă duc la Giurgiu să fac egal, am zis la începutul returului că vrem ca toate meciurile să le câştigăm! Aş vrea să am confirmarea că meciul bun cu Buzăul şi rezultatul are baze solide şi nu a fost o întâmplare” a declarat tehnicianul Cristian Popovici înainte de meciul cu Dunărea. Fostul antrenor al celor de la FCM Bacău, a lăudat totodată experienţa şi omogenitatea giurgiuvenilor, remarcându-l pe Ciocârlan, Cătălin Gheorghe, Iordache şi Ivaşcă. ”Dunărea Giurgiu nu a fost doar pentru Botoşani o piatră dură, este o echipă cu state vechi în divizia B, lipsită de grijile retrogradării” a mai spus Popovici. În opinia acestuia, Dunărea a fost peste Farul în meciul din etapa precedentă.

Meciul tur s-a încheiat cu victoria la limită a giurgiuvenilor, 1-0, golul fiind marcat de Georgian Marcu din lovitură liberă. Botoşănenii au evoluat o oră de joc în inferioritate numerică, după eliminarea lui Ştefan Apostol (care pe atunci îndeplinea şi funcţia de antrenor).

Patru posibili “cavaleri ai Apocalipsului” în ofensiva celor de la FC Botoşani. Botoşănenii beneficiază în acest moment de una dintre cele mai valoroase (şi tinere!) linii de atac din eşalonul secund. Bogdan Ghiceanu (22 ani, golgheterul echipei cu 6 reuşite), Marius Matei (25 ani), Tudor Homneac (22 ani) şi Gabriel Boghian (20 ani) vor face zile fripte defensivelor adverse. Dacă Homneac nu a evoluat din cauza cumului de cartonaşe galbene, Ghiceanu, Boghian şi Matei au făcut spectacol în partida cu Gloria Buzău. Ghiceanu a fost co-autor la toate reuşitele formaţiei moldave, Boghian a realizat o “dublă”, în timp ce Matei a reuşit golul etapei.

Cei patru sunt “urmaşii” de drept ai unor alţi atacanţi de rasă precum Seydou Kone (acum la UD Leiria, Portugalia), Simao Ayres (FC Dallas, SUA), Souleymane Keita (Gloria Bistriţa) ori Vespazian Colban (retras din activitate) care au evoluat la FC Botoşani în ultimii ani.

Cristian Popovici va începe mai mult ca sigur cu Ghiceanu şi Boghian în avanposturi (mizând pe ideea că formaţia câştigătoare nu se schimbă). Este posibil ca fostul căpitan al celor de la Cetatea Suceava, Tudor Homneac, să înceapă şi el meciul ca titular, putând fi folosit în centrul liniei mediane, alături de “veteranul” Ştefan Apostol. Homneac a reuşit să marcheze în acest sezon contra Dunării, în deja celebrul 2-2 dintre formaţia giurgiuveană şi Cetatea Suceava.

Bogdan VLADU