prefect-petre-rosu

Prezent alături de Lucian Iliescu la cea mai recentă conferinţă din cadrul Primăriei, secretarul acestei instituţii, Petre Roşu, a ţinut să prezinte câteva impresii legate de prezenţa domniei sale în localitatea maghiară Dunaujvaros, oraş înfrăţit cu Giurgiu. Confrom declaraţiilor, prezenţa sa în Ungaria a fost posibilă datorită unei invitaţii din partea administraţiei locale a oraşului Dunaujvaros, cu ocazia sărbătoririi unuia dintre protectorii statului vecin, Sfântul Istvan (Ştefan).

„Delegaţia de la Giurgiu a fost primită cu foarte multă bucurie. Ni s-a acordat o atenţie sporită şi am fost apreciaţi, la fel cum facem şi noi atunci când primim vizita lor. Constat că este una dintre relaţiile importante pe care oraşul nostru le are. Primarul, viceprimarul şi consilierii locali şi-au exprimat dorinţa de continuare a relaţiilor de prietenie şi o diversificare a acestora” a declarat Petre Roşu.

Trebuie menţionat faptul că oraşul Dunaujvaros este înfrăţit cu oraşul Giurgiu încă de la începutul anului 2000, cele două localităţi fiind legate nu numai de prezenţa fluviului Dunărea ci şi de o asemănare din punct de vedere demografic.

Conform spuselor aceluiaşi Petre Roşu, în acest moment se discută posibilitatea organizării unei seri culturale maghiare. Ineditul eveniment ar putea avea loc în această toamnă sau, cel mai târziu în primăvara lui 2010, cel mai probabil la Ateneul „Nicolae Bălănescu”.

Bogdan VLADU