Motivul demisiei lui Noruț Stănișteanu din PNL Giurgiu este unul singur: Dumitru Beianu!

1
124

20160224_110534Miercuri la prânz,  în prima sa conferință de presă ca ”apolitic”, Noruț Stănișteanu a prezentat presei locale motivele ce l-au determinat de a-și înainta, marți 23 februarie,  demisia din PNL Giurgiu, după o activitate de peste două decenii în acest partid. Surpriza a constituit-o faptul că alături de el a luat loc un alt proaspăt demisionar, colegul său ex-liberal, Corneliu Mincă. După ce și-a prezentat portofoliul de funcții pe care le-a ocupat în toată perioada cât a fost membru PNL, Noruț Stănișteanu și-a justificat decizia luată spunând că nu se mai regăsește în acest partid, mărturisind că nu poate să asiste la modul în care este condus astăzi actualul PNL .  El a precizat că plecarea sa se datorează unei singure persoane: Dumitru Beianu!  Cu lacrimi în ochi (la propriu!), Stănișteanu a mărturisit că nu i-a fost ușor să se despartă de PNL, partidul în care s-a format și a evoluat ca om politic și că dacă într-o zi de la conducerea PNL Giurgiu va dispărea Dumitru Beianu se va gândi serios probabil că mai există pentru el o cale de întoarcere în acest partid. Regretul său era legat și de lipsa de reacție a conducerii PNL Giurgiu față de decizia sa extremă, niciunul din rândul acesteia neoferindu-se, măcar formal, să-i strângă mâna la plecare…

Întrebat dacă își mai menține promisiunea făcută înainte de efectuarea sondajului (privind  departajarea candidaților PNL cu șanse  la funcția de primar al municipiului), de a-l susținere necondiționat pe Nicolae Florian,  în cazul în care acesta va fi preferatul cetățenilor, Noruț Stănișteanu a spus: ” La acel moment este adevărat, așa am spus, dar între timp am observat că, având acordul celor de la Centru, conducerea PNL Giurgiu a schimbat regulile în timpul jocului. Am constatat astfel că nu se dorea o competiție adevărată și în condițiile acestea mi-am schimbat la rândul meu intențiile…În privința relației mele cu Nicolae Florian nu există niciun disconfort. Este treaba d-lui Nicolae Florian dacă vrea să fie marioneta lui Dumitru Beianu (…) Concret eu nu mai doresc să stau la aceeași masă cu oameni care mint!

Așa cum scria și publicația noastră cu câteva zile în urmă, Stănișteanu recunoștea că deși nu i-a fost comod nici pe vremea primarului Lucian Iliescu, ajuns la un moment dat președinte al PNL Giurgiu, în ciuda autorității exacerbate a acestuia exista totuși o cale de dialog. El mai spunea că o dată cu venirea lui Dumitru Beianu la conducerea PNL Giurgiu relațiele de dialogul au încetat să se mai manifeste între conducere și restul membrilor de partid.

În legătură cu rezultatul sondajului comandat de PNL Giurgiu Noruț Stănișteanu a dorit să demonstreze că acesta a fost de fapt doar un spectacol ieftin organizat de către conducerea PNL Giurgiu, pentru a încerca să inducă în rândul opiniei publice ideea de transparență. Stănișteanu mai declara că din păcate  tot acest circ pe el  l-a costat 4.000 de euro (partea sa), achitați societății ce a realizat sondajul, deși dovezile strânse de el converg spre ideea că oricine l-ar fi câștigat,  candidatul ar fi fost tot cel indicat de către conducerea PNL!

Demisionarul mai preciza că societatea de sondaj a refuzat să-i pună la dispoziție baza de date, în acest fel neputâd  afla în ce cartiere din Giurgiu și cărui segment de populație s-au adresat întrebările realizatorilor sondajului. Ba mai mult,  există bănuiala că multe dintre datele acestui sondaj au fost pur și simplu copiate din  cele executate  în alte județe ale țării, ele fiind ulterior doar adaptate la situația de la Giurgiu.

Întrebat către ce se va îndrepta acum, demisonarul Noruț Stănișteanu a declarat că este prematur să vorbească despre acest lucru și că probabil după un scurt răgaz,  va veni cu o declarație de presă în cazul în care va hotărâ ceva concret în acest sens.

(Florian TINCU) 

 

1 COMENTARIU

  1. Câtă vreme dl. Stanișteanu a contribuit și cu 4000 € la acel sondaj si nu i s-au pus la dispoziție datele solicitate privind eșantionul ales în mod aleatoriu care să reprezinte repartiția giurgiuvenilor cu drept de vot pe grupe de vârstă,sex,studii (medii/superioare),cartiere de reședință ș.a.,denotă încă o dată neseriozitatea si duplicitatea unor lideri liberali.Poate dl.Stanișteanu a „rămas tablou” si de modul cum l-au schimbat liberalii peste noapte pe candidatul la Primăria capitalei,europarlamentarul Bușoi, cu Ludovic Orban ( veșnicul candidat si la sefia partidului,cel care îl prezenta pe dl.Klauss Johannis exact ca prezentatorii si clovnii de la circ). „Mamă -mamă ce confuz…”(vorba lui CRBL dintr-un cântec de succes) …am putut să fiu să-i votez pe liberali preț de peste douăzeci de ani,începând cu seniorul Radu Câmpeanu la prezidențiale în 1990!