Doar două zile a circulat, prin municipiu, „Autobuzul lui Moș Crăciun” de la Liber Trans COM, operatorul de transport public local. De miercuri, nici copiii, nici adulții, nu l-au mai văzut pe „Moșul” la volan, și asta pentru că marți, 22 decembrie, polițiștii de la Serviciul Rutier l-au tras pe dreapta. Motivul invocat, conform declarațiilor șoferului, a fost că ar fi avut „ prea mulți pasageri în picioare”, iar procesul verbal de sancționare, în loc să fie – așa cum scrie în lege – emis pe numele societății comerciale, a fost emis pe „persoană fizică”. Suma: 1.000 de lei! 

Mai mult, susțin surse din interiorul firmei de transport, polițiștii nici nu au vrut să audă să ia cel puțin datele celor care ar fi fost găsiți în picioare în microbuz…

Aceleași surse ne spuneau că, la mijloc, ar fi fost unele fotografii postate pe facebook, în care șoferul apărea ca fiind staționat într-o zonă interzisă, asta după ce fotograful cu pricina, văzând articolul publicat de „Jurnal giurgiuvean”, l-a vânat, efectiv, pe „Moș Crăciun” prin oraș, publicându-i chiar și numele, cu toate că acesta și-a dorit, tot timpul, anonimatul!

Rămâne de văzut cum se va sfârși această poveste, mai cu seamă că, așa cum precizau aceleași surse, colegii de muncă ai celui sancționat sunt deciși să îl apere până  în pânzele albe. Reamintim faptul că, în urmă cu circa două luni de zile, angajații LIBER TRANS COM au refuzat să iasă în traseu după o serie de sancțiuni bizare, aplicate de polițiștii giurgiuveni. 

(Jurnal)