tastatura-tolo-800x482 Dorim să apreciem poziția tranșantă a psihologului Monica Lăceanu, purtător de cuvânt al Partidului Național Liberal Giurgiu , față de mizeriile publicate în mediul on line, despre o serie de aspecte din viața sa privată. Este primul semnal venit la nivel local dinspre reprezentanții societății civile împotriva  atacurilor tot mai virulente, lipsite de justificare, denigratoare și deseori obscene la adresa unor personalități publice, în văzul autorităților  ce par a-și manifesta neputința în fața unor asemenea excese situate  în afara Legii.

Nu putem  să nu observăm însă că cei ce au creat monștri se văd astăzi devorați de propriile lor creații. Și mă refer aici la demersurile din ultima vreme ale liderilor PNL Giurgiu, partid din care și  d-na Lăceanu face parte, privind cenzura la adresa jurnaliștilor aflați  la vedere, atitudine care i-a încurajat pe postaci. Din păcate autorii anonimi de face-book-uri , ca cel căruia i-a căzut victimă, de această dată, Monica Lăceanu, sunt în majoritatea lor chiar membri liberali pe care  copreședintele Organizației de partid , Dumitru Beianu, îi încurajează în permanență dându-le like-uri. Este o afirmație ce se poate verifica oricând, fără prea mare efort.

Cu ceva timp în urmă redacția publicației noastre, Jurnal giurgiuvean sesiza opinia publică (nu luați această afirmație ca pe un titlu de glorie…), autoritățile  locale, Inspectoratul județean de Poliție Giurgiu, că foarte curând aceste mizerii cu autori ”necunoscuți ” , ce ocupă tot mai mult spațiu în mediul virtual, s-ar putea transforma într-un adevărat fenomen. Și iată că nu au trecut decât câteva luni de atunci și realitatea a confirmat această previziune. Între timp redacția noastră a acționat penal un site și a chemat în instanță doi autori de face-book (soț și soție) cărora le-a cerut și daune materiale.

Este timpul ca toată lumea să înțeleagă că cei ce doresc să polemizeze sau să facă orice fel de comentariu în mediul virtual sunt liberi să o facă dar că  să și le asume, să răspundă pentru ele, acest lucru însemnând ca informațiile să fie mai întâi atent verificate și confirmate cu probe. Altfel autorii vor fi nevoiți să plătească în fața Legii. 

În acest context , reacția virulentă a d-nei Monica Lăceanu este justificată și binevenită într-un moment în care mulți dintre cei despre  care scriam în rândurile de mai sus, își freacă mâinile,  pregătindu-se să invadeze spațiul virtual cu acțiuni de șantaj și presiuni de orice fel,  atât înainte cât și în timpul campaniei alegerilor din luna iunie. 

(Jurnal giurgiuvean)