Votul pentru modernizarea Pieţei Centrale, acordat în cea mai recentă şedinţă a Consiliului local, l-ar putea “costa” fotoliul de consilier pe liderul organizaţei municipale PSD, Marian Măroiu. Cel puţin aşa susţinea colegul său de partid, Nicolae Barbu, în emisiunea “Ce-ar mai fi de spus” de marţi, 10 august; acesta spunea că va propune conducerii partidului sancţionarea lui Marian Măroiu, care a încălcat deciziile luate înainte de acea şedinţă de grupul consilierilor PSD, votând pentru proiectul de modernizare a Pieţei Centrale. Contactat telefonic cu puţin timp înainte de închiderea ediţiei, Nicolae Barbu ne-a declarat: “Deocamdată, e prematur să luăm o decizie în acest caz, pentru că trebuie să avem discuţii în Biroul Politic, iar preşedintele organizaţiei judeţene este, momentan, în concediu; vom aştepta revenirea sa şi vom vedea ce decizii vom lua în acest caz; oricum, nu este o stare de fapt normală între consilierii locali PSD…” După cum se ştie, acest proiect a stârnit numeroase discuţii contradictorii încă de la lansarea sa, având oponenţi puternici, care se tem că Piaţa Centrală, mai exact piaţa ţărănească – pentru că de aceasta este vorba – ar putea fi desfiinţată, şi nu modernizată, prin acest proiect. Deşi recunoaşte că proiectul în sine este unul bun, care va da pieţei un aspect modern şi va crea condiţii civilizate de comerţ, consilierul Nicolae Barbu are suspiciuni în ceea ce priveşte realizarea acestuia. Şi aceasta pentru că – spune acesta – în caietul de sarcini impus pentru organizarea licitaţiei, nu se respectă principiul liberei concurenţe; mai mult decât atât, Nicolae Barbu crede că pentru licitaţia lucrărilor de modernizare a pieţei există, deja, un căştigător, dar şi un proiect, de care consilierii locali nu au cunoştinţă, ceea ce îl face să concluzioneze că proiectul de hotărâre supus aprobării consilierilor locali ar fi unul “cu dedicaţie”. În caietul de sarcini există o serie de clauze ce nu pot fi respectate decât de o singură firmă, cea care deţine, de fapt, proiectul pentru piaţă.

“Am făcut câteva verificări ale firmei IMO INVEST- cea care dorea să facă acel supermarket pe amplasamentul pieţei – şi am constatat, cu surprindere, că pe site-ul oficial avea, pe lângă proiectul de supermarket, şi unul de piaţă, ambele potrivindu-se mănuşă cu Giurgiu, ceea ce mi s-a părut suspect… La fel de suspect mi se pare şi faptul că este vorba despre o firmă ce nu are niciun angajat, cu un capital social de doar 200 de lei şi cu o cifră de afaceri, în 2009, de 11.000 de Euro…“, spune Nicolae Barbu. Un alt aspect ce îl nemulţumeşte pe consilierul PSD este faptul că redevenţa ce ar urma să fie încasată de Primărie va fi una mică. Astfel, firmei care va câştiga i se va concesiona terenul respectiv pe 49 de ani; firma va plăti doar 12.000 Euro anual redevenţă Primăriei, şi asta doar în primii 25 de ani, în următorii 24 (până la expirarea concesiunii), nemaiplătind niciun leu, ceea ce va văduvi bugetul local de sume importante. Din aceste motive, grupul consilierilor PSD s-a abţinut de la a vota acest proiect de hotărâre, singurul care a încălcat decizia de partid fiind Marian Măroiu, care acum ar putea fi sancţionat pe linie de partid, sancţiuni ce ar putea ajunge până la pierderea calităţii de consilier local.

Deocamdată, nu se ştie dacă şi în ce fel va fi sancţionat acesta. Chiar dacă proiectul de modernizare a pieţei a fost deja aprobat, consilierul Nicole Barbu spune că aşteaptă acum publicarea procedurilor de licitaţie, după care intenţionează să conteste clauzele la Consiliul Concurenţei. “Nu suntem împotriva modernizării Pieţei, aşa cum am fost acuzaţi, ci vrem doar respectarea legalităţii în tot acest proces”, a încheiat Nicolae Barbu.

Cristina MOISE

3 COMENTARII

  1. Ar fi o mare magarie sa se distruga piata unde taranii autentici, cati mai sunt, isi vand produsele. La fel s-a distrus si piata mica din tineretului ca sa se faca Billa. Sincer as fi preferat vechea piata decat magazinul asta, as fi preferat sa iau legume direct de la tarani decat de la speculantii astia. Chiar se vrea distrugerea taranului roman si sa se faca loc speculei cu produse din turcia si alte tari exotice? Oricum in piata centrala producatorii autentici nu au loc de speculanti care se pare lucreaza pentru un singur personaj, din surse am auzit ca directorul pietii are toate tarabele alea din locurile cele mai bune si pline de produse turcesti.

  2. DE CE DRACU SANTETI ORBI SI NU VEDETI ADEVARUL DOMNILOR.PAI DA CAT DE PROST TREBUIE SA FII SA CREZI CA CEI CARE VAND IN PIATA CENTRALA ,LEGUME ,FRUCTE ,SI BRANZETURI ,SANT PRODUCATORI,NU SANT DOMNILOR SANT NISTE PERSOANE CARE ELUDEAZA STATUL ROMAN,PRIN NE PLATA TAXELOR ,BENEFIICIIND DE O LEGOSLATIE CARE INCURAJEAZA FURTUL NICI MACAR 5%DIN CEI CARE VAND IN PIATA NU SANT PRODUCATORI.UN PRODUCATOR ADEVARAT NU VINE CU MARFA LA PIATA SA O VANDA EN-DETAIL CA DOAR NU E NNEBUN LA CAP,CONCLUZIE PRIMARIA SE PREOCUPA DE ASIGURAREA UNUI CADRU ADECVAT IN CARE INFRACTORI ECONOMICI SA ISI DESFASOARE ACTIVITATEA ,DA AR FI CONTROLATI CUM SCRIE LA REGULAMENT ASA ZISI PRODUCATORI DIN PIATA GIURGIU NU AR MAI RAMANE NICI 5$DIN EI SI NU AR MAI FI NEVOIE DE PIATA!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.