harta_judetului_giurgiuCel mai ”fierbinte” proiect de hotărâre de pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Județean Giurgiu, din data de 18 aprilie,  a fost cel privind modificarea bugetului propriu de venituri și cheltuieli al județului Giurgiu şi al bugetului de venituri și cheltuieli al instituţiilor publice finanţate integral sau parţial din venituri proprii şi subvenţii, pe anul 2016.

Este vorba, printre altele, despre modernizarea DJ 404, limită județ (n.a. Dâmbovița- Drăgăneasca – Florești ),  în cazul căruia este necesară suplimentarea bugetului propriu cu suma de 800.000 lei, însă consilierul social-democrat și, totodată, vicepreședintele C.J., Cristian Marciu a spus că motivația adusă în cazul acestei modificări de buget nu este suficient de convingătoare, mai ales că în cuprinsul Ordinului de Ministru, la capitolul ”Drumuri Județene” – pentru județul Giurgiu – pentru acest drum județean – este alocată suma de 5.606.000 lei, pentru care este semnat inclusiv contractul de finanțare.

          La rândul său, președintele C.J., Vasile Mustățea, a explicat: La sfârșitul lunii decembrie a anului trecut, Ministerul Dezvoltării a virat suma de 799.000 lei în contul lucrărilor executate pentru acest drum. Documentația aferentă pe care noi am transmis-o atunci a fost perfect în regulă, doar că între timp expirase garanția de bună execuție a firmei și nu am mai putut face plata, fiind nevoiți să returnăm banii. Dintr-o eroare, acești bani au fost returnați într-un cont aferent anului 2014. Am mers atunci personal la Minister pentru a remedia situația, dar răspunsul a fost că nu ne mai pot returna sumele. Totodată, Mustățea a subliniat că dacă nu se va aproba suplimentarea respectivă, fie C.J. va trebui să plătească penalitățile către acea firmă care, între timp și-a prelungit garanția, fie proiectul se va bloca definitiv și nu se vor mai primi alte sume de bani.

          În cele din urmă, deși consilierii PSD nu și-au schimbat poziția, votând împotrivă, proiectul a fost aprobat cu 19 voturi pentru.