Luciana_ManoleaConsiderat pe buna dreptate un sport al mintii, jocului de poker i se recunosc meritele in ceea ce priveste ajutorul oferit in dezvoltarea inteligentei celor care il practica, precum si efectul benefic asupra starii emotionale a unei persoane, datorita cresterii nivelului de relaxare oferit. In aceasta perioada are loc una dintre cele mai importante competitii internationale de poker- PCA 2016, de aceea, la nivel local, reprezentantii pokerului privesc cu un viu interes extinderea acestei forme de relaxare printre romani. Daca in urma cu 10-15 ani, jocul de poker nu avea foarte multi adepti la nivel profesionist, astazi se constata cresterea extraordinara a celor care au gasit in aceasta forma de divertisment mentala o sursa de relaxare si de petrecere a timpului liber intr-un mod placut. Iar ceea ce este si mai imbucurator este faptul ca procentajul femeilor in ponderea jucatorilor de poker local a crescut foarte mult. Acest lucru se datoreaza in mod exclusiv modelelor inspirationale reprezentate de jucatoare precum Luciana Manolea.

Jocul de poker reprezinta de foarte multe ori o inclestare a mintii si a carismei, a modului in care jucatorul reuseste sa-si stapaneasca emotiile si sa “citeasca” reactiile adversarilor de la masa de joc. Atunci cand au loc competitii mixte de poker, care implica atat barbati, cat si femei, de cele mai multe ori femeile sunt cele care castiga. Explicatia este una simpla: modul in care acestea reusesc sa se foloseasca de calitatile native ii destabilizeaza pe jucatorii-barbati de poker, acestia nereusind sa-si stapaneasca asa cum trebuie emotiile si reactiile, fiind mai usor de “citit”. Jucatoarele romance de poker precum Luciana Manolea, Ana-Maria Cosma sau Carmen Zainescu se incadreaza perfect in tiparul jucatoarei de poker moderne: frumoasa, carismatica, stapana pe sine si pe reactiile sale, ambitioasa si determinata tot timpul sa castige. Nu este deloc intamplator faptul ca si in intrecerile feminine de poker, jucatoarele romance reusesc sa castige concursurile si turneele la care participa datorita acestor insusiri. Astfel de modele de jucatoare de poker se pot dovedi adevarate surse de inspiratie pentru femeile care isi doresc sa incerce acest sport al mintii. De altfel, in cadrul aplicatiilor de acest fel de pe retelele de socializare (de genul Facebook), peste 45% dintre utilizatorii care joaca sunt femei. In cadrul competitiilor oficiale procentul acestora scade pana la valoarea de 10%. Probabil, ca in anii urmatori, numarul acestora va creste, in conditiile in care acest sport al mintii isi extinde din ce in ce mai mult acoperirea.

Una dintre cele mai de succes jucatoare de poker din Romania este Luciana Manolea, care a castigat la varsta de 26 de ani unul dintre cele mai importante turnee de poker care s-a desfasurat in Praga, in anul 2013. Castigatoare in fata a 211 jucatori (majoritatea fiind barbati), frumoasa romanca a castigat premiul cel mare in valoare de peste 30000 de euro. De asemenea, aceasta a mai castigat si un alt turneu, unde a reusit sa bifere premiul cel mare in valoare de 16000 de dolari. Imbucurator este faptul ca alaturi de Luciana Manolea au mai participat si alti jucatori romani de poker la acest turneu.

La competitiile online, Luciana participa sub nick-name-ul de “luckyno75”, clasandu-se tot timpul in top la competitiile la care ia parte. In anul 2014, romanca a castigat si alte turnee care s-au desfasurat atat la Praga, cat si in Barcelona. Ultimul mare premiu pe care aceasta l-a castigat a fost in valoare de 105.733 de dolari la turneul WCOOP Challenge 03- Progressive Super KnockOut, ducand valoarea totala a castigurilor acesteia la peste $2,5 milioane.

Luciana Manolea a inceput sa joace poker din facultate, dupa ce in prealabil a studiat foarte mult acest joc prentru a-i intelege regulile, urmarind statistici si tabele legate de acest sport al mintii. Stilul sau de joc este unul cat se poate de agresiv, in sensul ca are curajul de a paria pe sume mai mari, incercand sa-si destabilizeze adversarii, care nu sunt capabili sa-i “citeasca” adevaratele trairi. Acesta este de altfel si sfatul Lucianei Manolea pentru femeile care isi doresc sa devina jucatoare de poker “sa se uite la video-uri de poker, iar live sa joace cat mai agresiv.”

“Cred ca secretul succesului este sa fii cu un pas inaintea competitorilor, iar pentru asta trebuie sa vrei mereu sa-ti imbunatatesti jocul.”

 Alaturi de Luciana Manolea, alte doua romance au reusit sa se faca remarcate la competitiile de poker la care au participat. Este vorba despre Ana Maria Cosma si Carmen Zainescu, care au reusit sa ofere adevarate modele de success pentru toate femeile care isi doresc sa participe la turneele de poker. Carmen Zainescu a castigat un eveniment in care, din 300 de competitori, 299 erau barbati, iar premiile obtinute de aceasta au variat intre 12000 si 30000 de dolari. Despre ea sa spus ca “[…] e o jucatoare tenace. Are ambitia sportivului de performanta. E foarte disciplinată ca jucatoare si are o rabdare in turnee greu de imaginat.” Despre Ana-Maria Cosma, aflata inca la inceput de drum in acest sport se stie ca este foarte ambitioasa si este una dintre cele mai frumoase jucatoare de poker din lume. Tiparul jucatoarei de poker romance este unul cat se poate de clar: frumoasa, ambitioasa si tot timpul pe faza. Iar ca aceste romance, cu siguranta ca sunt multe altele, care abia asteapta sa se afirme in jocul de poker.

“La varsta mea, am invatat un lucru: in viata e bine sa faci ce-ti place, nu ceea ce trebuie. Daca mai multe femei vor gandi ca mine, atunci vom avea mai multe jucătoare de poker”. Carmen Zainescu