11188160_670140819787418_332304043465435436_nMunicipalitatea din Giurgiu continuă seria investițiilor în unitățile de învățământ giugiuvene, atât în licee, cât și în școli și grădinițe, scria recent primarul Nicolae Barbu pe pagina sa personală de facebook.

Astfel, până la începerea anului școlar 2015 – 2016, și-a continuat edilul Barbu relatarea online, Liceul Teoretic ”Tudor Vianu” va intra într-un amplu proces de igienizare; se vor efectua o serie de lucrări de întreținere și modernizare în ceea ce privește dotarea materială; în cinci săli de clasă se va înlocui parchetul, gresia și faianța, dar și mobilierul școlar, a cărui investiție se ridică la valoarea de 250.000 de lei și constă în: bănci, scaune, catedre, table și mese și scaune speciale pentru laborator. De asemenea, se vor efectua reparații la instalațiile sanitare și electrice. Primarul a mai dorit să precizeze că mobilierul vechi din acest liceu va fi recondiționat și dat către alte unități școlare din oraș.

 Este de apreciat preocuparea primarului Barbu pentru desfășurarea în condiții optime a procesului educațional, dar nu înțelegem de ce mobilierul vechi nu poate fi recondiționat și păstrat în liceu!? Conform declarației domniei sale, el va fi dat către alte unități școlare din oraș, ceea ce înseamnă că primarul Barbu a gândit o ierarhie a unităților de învățământ din oraș, adică unele să fie complet modernizate, altele… cu ce-o mai rămâne de pe urma ”cremei”….