Miză enormă în “dubla” Astra – Genk, din Europa League!

0
206
a

MG_0544-1024x683Joi, 16 februarie, de la ora 20.00, pe stadionul „Marin Anastasovici” este programată prima manşă a dublei dintre Astra Giurgiu şi Genk, din şaisprezecimile de finală ale Europa League.

Marius Şumudică spune că o eventuală calificare a Astrei după „dubla” cu Genk poate reprezenta enorm pentru clubul său şi fotbalul românesc. Şumi ia în calcul bonusul de aproximativ 750.000 de euro pe care Astra l-ar încasa în cazul unei calificări în optimile Europa League, dar şi punctele pe care giurgiuvenii le-ar aduce coeficientului de ţară.

În acest moment, România ocupă locul 17 în clasamentul coeficienţilor, dar ar putea urca până pe locul 15.

„Mă gândesc la meciul cu Genk. Îmi doresc ca antrenor să mergem mai departe, este şi o sumă de bani la mijloc pentru club, este interesul fotbalului românesc. Este interesul punctajului pentru echipele româneşti.

La următoarele trageri la sorţi se ia în calcul individual al echipei, nu se mai face o medie a tuturor echipelor. Deci pentru Astra înseamnă foarte mult, ar putea să fie cap de serie la tragerile la sorţi. Sunt două evenimente foarte importante în această primăvară: meciul României cu Danemarca şi calificarea Astrei, care se poate realiza. Eu cred că putem să trecem de Genk”, a declarat Şumudică la ProSport LIVE.

www.prosport.ro