doi-din-trei-soferi-prinsi-bauti-la-volan-in-judetul-arad-refuza-alcooltestul  În data de 15 mai, în jurul orei 20.30, G. C., un bărbat de 49 ani, din comuna Comana, județul Giurgiu, în timp ce conducea autoturismul marca Skoda pe raza localității Comana, județul Giurgiu, a pierdut controlul asupra direcției și a lovit trei autoturisme staționate regulamentar în afara părții carosabile.

            Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o alcoolemie de 1,02 mg./l. alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

            Conducătorul auto este cercetat de polițiștii Serviciului Rutier din cadrul I.P.J. Giurgiu sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

 A doua zi  (16 mai), de la primele ore ale dimineții (ora 08.15), polițiștii Biroului Rutier de la Poliția Municipiului Giurgiu au depistat în trafic pe S. T., un tânăr de 37 ani, din Giurgiu, în timp ce conducea autoturismul marca Daewoo pe Șoseaua București, din municipiul Giurgiu, sub influența băuturilor alcoolice, fapt atestat de aparatul alcooltest care a indicat valoarea de 0.57mg/l alcool pur în aerul expirat.

            Conducătorului auto i s-au recoltat probe biologice (de sânge) în vederea stabilirii alcoolemiei și este cercetat în stare de libertate pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

La ora 14.40, polițiștii Biroului Rutier de la Poliția Municipiului Giurgiu l-au depistat în trafic pe D. M., de 24 ani, din municipiul Giurgiu, în timp ce conducea un motociclu pe Șoseaua București, din municipiul Giurgiu, având permis de conducere necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul, neînmatriculat în circulație, conform expertizării R.A.R. Giurgiu.

            Persoana depistată este cercetată pentru comiterea infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv.

            În aceeași zi de 16 mai, la ora 15.00, P. I., un tânăr de 32 ani, din municipiul București, în timp ce conducea autoturismul marca Skoda pe Drumul Comunal 67, în localitatea Gostinari, județul Giurgiu, având intenția de a vira la stânga, nu a acordat prioritate de trecere unei autoutilitare marca Dacia, condusă de S. D., un tânăr de 22 ani, din comuna Gostinari, județul Giurgiu, intrând în coliziune cu aceasta.

            Din accident a rezultat rănirea ușoară a ambilor conducători auto cărora li s-au acordat îngrijiri medicale la fața locului, ambii refuzând transportarea la unitatea medicală.

            Conducătorii  auto  au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ și le-au fost recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

            Polițiștii Serviciului Rutier din cadrul I.P.J. Giurgiu au întocmit în cauză un dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. 

            Câteva ore mai târziu, ora 18.30, P. N., un bărbat de 46 ani, din comuna Ogrezeni, județul Giurgiu, în timp ce conducea un motociclu din direcția Malu Spart către Mihăilești, la intersecția Drumului Județean 412 A cu strada Bacău din localitatea Ogrezeni, județul Giurgiu, nu a adaptat viteza de deplasare într-o curbă deosebit de periculoasă la stânga, intrând în șanț.

Victima a fost transportată la Spitalul Universitar București pentru acordarea de îngrijiri medicale, unde a rămas internat pentru continuarea investigațiilor de specialitate.

            Conducătorul vehiculului a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat valoarea de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat probe biologice (de sânge) în vederea stabilirii alcoolemiei.

            Polițiștii Formațiunii Rutiere de la Poliția Oraș Mihăilești au întocmit un dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor vătămare corporală din culpă și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

(Jurnal)