cersind-mila-in-fata-dom-politistului_poze_haioase_prietenas.ro_1 Un cetățean din municipiu ne-a trimis la redacție un mesaj ce reitera bătaia de acum  câteva seri din stația de taxiuri  a Cartierului Tineretului. Dar iată ce ne scrie martorul ocular: Victima a cazut secerata de cativa pumni puternici in mijlocul strazii. Exact in momentul ala trecea o masina de politie. A oprit si le-am zis: ”- Sunati dumneavoastra la 112,  ca tot ati venit si doar sunteti politia.” Stiți ce mi-au răspuns? ” –Puneti mâna și sunați, că nu e treaba noastră să sunăm…!” Concluziile le trageti dumneavoastră (…) În timp ce vorbeam cu doamna de la 112 tipul cazut jos pe zapada si pus de doi taximetristi pe o banca s-a ridicat fulgerator si a plecat. Era beat. Politia bineinteles disparuse deja desi si eu si taximetristii am specificat ca a fost vorba de o agresiune. Sincer raspunsul lor m-a lasat masca...

Este o mostră a felului în care unele dintre cadrele de Poliție ale municipiului Giurgiu răspund la atitudinea civică a cetățenilor. Îi dăm dreptate giurgiuveanului nostru, menționând că la zecile de reclamații și plângeri făcute de către o serie de alți giurgiuveni și chiar de unii dintre redactorii noștri , ele au rămas , în majoritate, fără răspuns, cercetările  tergiversându-se timp de mai mulți ani…

O bilă albă însă pentru fostul șef al Serviciului rutier , Popescu Marian, care s-a sesizat în mai multe cazuri semnalate de publicația noastră, ”din oficiu”! La fel de meritoriu sunt cadrele de conducere al Inspectoratului și Biroul de Presă…dar ce te faci cu ceilalți salariați, din rândul personalului operativ …?

Dar probabil că cei care ar trebui să ia atitudine nu prea citesc presă locală, ci doar Can-Can și probabil că nici nu cunosc legea sesizării din oficiu! După cum reclamă tot mai mulți dintre localnici, se  pare că unii dintre polițiștii giurgiuveni nu au înțeles nimic din lecția morții baschetbalistului american ucis cu câțiva ani în urmă, în barul Emozione, din centrul municipiului, părând că ar aștepta să se mai întâmple o asemenea nenorocire ca să ia atitudine împotriva celor ce ne sfidează, celor certați cu legea.

Noroc cu agenții de circulație care le spală onoarea , ce aproape că se calcă pe picioare prin tot  județul  și care cu siguranță au stabilit demult un record al densității pe metru pătrat !

(Sever Civicu)