Odată cu apropierea alegerilor, haosul este tot mai mare în PDL, care habar n-are cum e mai bine s[ candideze, sub nume propriu sau sub pseudonim. Noi credem că, ascunşi sub orice pălărie ar fi ea, oamenii nu-i vor mai alege, indiferent de banii pe care-i vor arunca în joc. Deja se vorbeşte tot mai des despre modalităţile prin care alegătorii vor fi mituiţi şi mai ales de măsurile de siguranţă ce vor fi luate de aceştia pentru a nu se trezi  nevotaţi şi cu banii luaţi.

La Giurgiu, „Taie şi Spânzură” (numele de cod portocaliu al liderului PDL,  Marin Anton), şi-a pus încă o dată pirostriile, măritându-se „peneve”, cu nou înfiinţata filială a Partidului Mişcarea Populară. Prostia ctitorilor de partid de la Giurgiu este atât de mare încât după ce că au aruncat pe piaţă un avorton cu care nu vor mai păcăli pe nimeni, îl mai şi ţin departe de presă, probabil de teama de a nu fi deocheat. Dilema membrilor este acum cine vor fi democraţi şi cine  populari? Şi uite aşa  „dintr-o simplă strategie politică, Mişcarea Populară s-a transformat

într-un coşmar pentru pedelişti”- scria deunăzi un coleg din presa naţională. Sursele mai susţin că democraţii au ajuns să se întalnească în ultima perioadă mai des decât amanţii, schimbându-şi deciziile de la o zi la alta. Dacă la început liderii PDL au hotărât să dea libertate filialelor de a decide singure cu cine vor face sau nu alianţe în  judeţ,  au realizat repede că aceste alianţe vor avea componenţă diferită în funcţie de judeţ, şi prin urmare nu vor putea avea aceeasi denumire la nivel naţional. Aşa că pedeliştii au decis să renunţe la denumirea de “Mişcare Populară” şi să lase filialelor libertatea de a face  alianţe cu cine vor şi cu cine au chef, numai să dea rezultate. Presa de la Bucureşti declară că decizia nu este însă pe placul democraţilor „grei”, ca Radu Berceanu, Ioan Oltean sau Cezar Preda, fideli principiului “ori la bal, ori la spital”, şi care vor să candideze, sinucigaş, tot sub sigla PDL. Probabil, ca şi Ceauşescu, aceştia sunt convinşi că poporul îi iubeşte şi că valul de ostilitate ar fi doar rodul mass media, şi mai ales al „Antenelor”… La Giurgiu, Marin Anton crede foarte tare într-o alianţă  cu PP-DD (al cărui lider local  pare a se contura în persoana lui Florian Nicolae), dar şi cu independentul Nicolae Barbu, conform surselor, cei doi promiţându-i sprijinul pentru postul de preşedinte al Consiliului judeţean Giurgiu.

Irina Cutin