Mircea Geoană şi-a lansat duminică 1 februarie , noul său partid, intitulat „România noastră„. El declara că proiectul său social-democrat va schimba majoritatea în Parlament, prognozând că în luna martie va fi instalat un nou Guvern.

Şedinţa de constituire a avut loc la Romexpo din Capitală. Pe scena realizată de organizatori au urcat printre alţii parlamentarii Valer Marian, şi Oana Niculescu Mizil dar şi giurgiuvenii Radu Popa şi Liliana Ciobanu alături de primarul sectorului 5, Marian Vanghelie.

Geoană a spus celor prezenţi (în special pensionari) că îi aşteaptă pe cei din PSD să vină alături de el promiţând că partidul „România noastră” va fi la guvernare şi va obţine un scor „extraordinar de bun” la alegerile parlamentare.

Întrebată la telefon despre această eventuală opţiune a sa şi viitorul PPDD, la Giurgiu, preşedintele organizaţiei, Liliana Ciobanu ne-a declarat telefonic faptul că încă se află încă în perioada în care cântăreşte bine ce are de făcut în continuare  şi că decizia ei finală va fi anunţată curând în presă. În privinţa lui Florian Nicolae, un alt nume vehiculat , privind lista membrilor noii formaţiuni, „România noastră”, acesta ne-a declarat că deocamdată nu este nimic real, ci doar un zvon lansat de cei care doresc să-i compromită imaginea. Deputatul giurgiuvean ne-a promis că în cazul în care va interveni vreo noutate în decizia, sa presa locală va fi prima ce va fi anunţată , urmânc ca foarte curând să fie oaspetele emisiunii [Ce-ar mai fi de spus[, pe postul TV Muntenia unde va face câteva dezvăluiri legate de cei  ce îl doresc înlăturat din competiţia pentru ocuparea unor posturi cheie  în municipiu şi respectiv judeţ, la următorul mandat. (Jurnal)