b31e4692db0fb8a966a245fef89ede88_XL

Conform celor de la AGERPRES Deputatul PNL Alexandru Nazare îi solicită ministrului Transporturilor, Dan Marian Costescu, să demită conducerea CNADNR pe motiv de incompetență.

CNADNR sub conducerea lui Narcis Neaga atinge în fiecare zi noi culmi ale incompetenței și disprețului față de cetățeni . Ieri (n.red.- miercuri 4 decembrie) am văzut cum au încercat să paseze către Romsilva responsabilitatea blocării traficului pe Valea Oltului și cum au anunțat senini că tronsonul de autostradă Săliște-Cunța rămâne închis până vara viitoare, dar fără a preciza ce măsuri se iau și cum se finanțează. Ministrul Costescu trebuie să demită de urgență conducerea CNADNR, nu să accepte permutări ale directorilor așa cum a fost cazul Renatei Bendeac săptămâna trecută”, a susținut Nazare, potrivit unui comunicat de presă remis, joi, AGERPRES.

Liberalul arată că trebuie aplicate măsurile prevăzute în Master planul general de transport referitoare la reformarea și eficientizarea activității CNADNR. Astfel, el indică separarea unei structuri specializate în implementarea de proiecte de autostrăzi și drumuri expres (Compania Națională de Investiții Rutiere) de Compania Națională de Întrețineri și Reparații Rutiere, numirea personalului de conducere prin contracte bazate pe indicatori de performanță, înființarea departamentului de geomorfologie — GIS, elaborarea de documentații standard pentru achizițiile publice.

Fără aceste măsuri radicale vom continua să pierdem miliarde de euro din fondurile europene și să ne plângem de lipsa autostrăzilor, iar economia și cetățenii României vor avea de suferit zi de zi, a mai declarat  celor de la AGERPRES, Alexandru Nazare.

Reamintim că din staff-ul Companiei ca director de regională face parte și giurgiuveanul Marian Mina, un profesor de sport ajuns după cum scriau ziarele, datorită influenței nașului său, senatorul Nicolae Bădălău, un apropiat al lui Liviu Dragnea, în fruntea Direcției Regionale de Drumuri București, având promisiunea până mai ieri, de a ajunge chiar până în vârful cel mai de sus al Companiei…

(Jurnal)