3_1206541900-large FOTO Formula AS: Gelu Palamaru, cel acuzat de colegul de la Ziuanews,  cu siguranță are ”adevărurile” acestei afaceri la el ! 

 

Colegul nostru de la Ziua news , Ion Teleanu,  scrie despre o afacere care nu miroase deloc bine, din județul nostru. Beneficiarul acesteia este Gelu Palamaru , un om de afaceri care de ceva timp exploatează în zona Comana  o zonă de agrement la care bucureștenii se duc ca omizile la frunze proaspete de dud. deși prețurile meniurilor  sunt destul de piperate , vizitatorii se înghesuie dorind să evadeze din aglomerația Capitalei, aici la iarbă verde. Cum s-a ales omul cu această afacere prosperă ne scrie jurnalistul de la Ziua news, cităm:

Ministrul Mediului ” a teleportat” 4 ha de pădure din Parcul Natural Comana către naşul lui Gheorghe Flutur!

Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor, condus acum de Gratiela Gavrilescu, incearca sa musamalizeze o afacere care vizeaza un schimb de teren ilegal. Practic, Valentin Grigore, directorul Parcului Natural Comana, a cedat recent patru hectare de padure catre omul de afaceri Gelu Palamaru, cel care detine în Casa Comana si o zona de agrement silvoturistic.

De fapt, Gelu Palamaru a dat la schimb 4 ha de teren cu o valoare foarte mica si a primit de la directorul Valentin Grigore aceeasi suprafata într-o zona foarte atractiva si valoroasa din Parcul Natural Comana. Aceasta tranzactie nu se putea face fara acordul Ministerului Apelor, Padurilor si Mediului, iar de afacere nu este strain nici primarul localitatii giurgiuvene Comana, Aurel Enache, fost membru PDL, PNL și acum PSD.

Parcul Natural Comana, arie protejată de interes naţional în suprafaţă de 24963 ha, a fost constituit prin Hotărârea de Guvern. nr. 2151/2004, publicată în Monitorul Oficial nr. 38 din 12 ianuarie 2005. Scopul constituirii Parcului Natural Comana îl reprezintă, în ansamblu, protejarea diversitaţii floristice și faunistice descrise în zonă, a habitatelor caracteristice unor specii vulnerabile, periclitate şi/sau rare, vegetale și animale, a unor zone speciale de interes știinţific, istoric sau peisagistic.

Ulterior după declararea parcului, zona a fost încadrată prin acte normative succesive atât ca sit Natura 2000 cât și zonă umedă de importanţă internaţională – sit Ramsar. Situl Natura 2000 Comana a fost înfiinţat ca şi sit de protecţie avifaunistică prin Hotărârea Guvernului nr. 1284/2007 privind declararea ariilor de protecţie specială ca parte integrantă a reţelei ecologice europene Natura 2000 în România.

Trebuie precizat că Gelu Palamaru deține Casa Comana si zona de agrement din imprejurimile acestui local din județul Giurgiu,  iar el a fost coleg de facultate cu actualul secretar general al PDL, Gheorghe Flutur, căruia îi este și naș de cununie. (!)  Firma finului lui Flutur- Geca Impex P.M. SRL, deținută de familia Gelu și Verona Palamaru, derulează la ora actuală mai multe contracte de amenjare a spațiilor verzi cu mai multe primării din Capitală.

Este de subliniat faptul că Valentin Grigore, directorul Parcului Natural Comana,  instituție aflată sub tutela Ministerului Mediului, Apelor si Pădurilor, a fost politist în aceasta localitatea giurgiuveana si, în urma cu cîtiva ani, a renuntat la haina de politist pentru cea de „gardian șef” al acestei zone strict protejate. De fapt între Valentin Grigore si Gelu Palamaru este o relatie mai mult de decat amicala si ambii sunt foarte apropiati de primarul Aurel Enache – mai scrie jurnalistul Ion Teleanu. 

Dincolo de lucrurile valoroase pe care acest  Gelu Palamaru le-a realizat în acest Resort de la Comana, investiții de bun gust ce nu pot fi ignorate, rămân însă cele vizând suspiciunea de încălcare a legii. Iar deasupra tuturor se naște  întrebarea: cum de reușesc să facă astfel de investiții doar rudele sau prietenii unor  politicieni și oamenii ca noi, simpli cetățeni, nu reușesc niciodată asta?…Un răspuns pe care, probabil, ni-l va oferi în curând chiar Gheorghe Palamaru!

(Jurnal)

 

1 COMENTARIU

  1. Cu câtă acurateţe vorbiţi de hectare de pădure cedate, ba schimbate; câtă intrigă în câteva paragrafe pline de invidie şi răutate, exact ca într-o telenovelă .
    Mă întreb oare câte surse credibile aţi confruntat pentru a vă asigura că redactaţi corect acest articol!? Pentru că din punct de vedere jurnalistic aţi încălcat două mari pricipii fundamentale care stau la baza acestei profesii : respectul acordat persoanei, nici vorbă de aşa ceva şi cu siguranţă nu aţi avut nici acordul subiecţilor pentru articol şi veridicitatea faptelor (principiul adevărului, al corectitudinii informaţiilor) care spune printre altele că jurnalistul trebuie să prezintă fapte, nu ficțiuni.
    Nu degeaba în decembrie 2014 l-aţi catalogat pe Ion TELEANU « Teminte » (http://jurnalgiurgiuvean.ro/jurnalistul-de-casa-al-familiei-lucian-iliescu-ion-teleanu-baga-jordia-prin-gard/ )

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.