Potrivit unui comunicat al Institutului de sondare IRES , mai bine de opt din zece participanti la anchetă declarau că sunt mulțumiți sau foarte mulțumiți de activitatea Pompierilor din anul 2014. Doar 7% se declară nemulțumiți sau foarte nemulțumiți de activitatea acestora, iar 10% nu răspund sau nu știu să răspundă la această întrebare.

De activitatea din ultimul an a medicilor din cadrul sistemului sanitar de stat se declarau mulțumite sau foarte mulțumite două treimi dintre persoanele intervievate, în timp ce o treime tinde să fie mai degrabă nemulțumită.

Activitatea polițiștilor romani din 2014 este considerată mulțumitoare de catre 59% dintre participanții la studiu, în timp ce 36% dintre aceștia tind să fie mai degrabă nemulțumitoare.
De activitatea din anul 2014 a profesorilor și a altor profesii didactice din sistemul educațional public sunt mai degrabă mulțumiti 71% dintre intervievați, nemulțumiți fiind doar 19% dintre aceștia.

De activitatea funcționarilor publici sunt mulțumiți doar 53% dintre participanții la sondaj.

Activitatea militarilor se bucura în schimb de un nivel foarte ridicat de satisfacție, 81% fiind foarte mulțumite sau mulțumite, în timp ce doar 3% din persoane s-au declarat  nemulțumite sau foarte nemulțumite.

Activitatea preoților este evaluată drept multumitoare de către 63% dintre respondenti, în timp ce pentru 30% dintre aceștia a fost mai degrabă nemultumitoare.

Activitatea procurorilor este apreciată pozitiv de 49% dintre persoanele intervievate în timp ce la judecători procentul este de 51%.