5-arme-si-munitie-70-de-kilograme-de-carne-de-vanat-si-27-de-trofee-de-caprior-confiscate-de-politistii-de-la-arme-de-la-braconierii-din-argesUn număr de 30 de percheziții au fost efectuate joi în București și județele Argeș,  Ilfov și Giurgiu au scos la iveală un adevărat arsenal de vânătoare. Polițiștii au ridicat 1.200 de cartușe de vânătoare, 600 de kg. de carne de vânat, 31 de arme de vânătoare, 15 trofee de cerb și căprior și 480 de obiecte pirotehnice.

„120 de poliţişti din cadrul structurilor de arme, explozivi și substanțe periculoase, sub coordonarea specialiștilor Direcției Arme Explozivi și Substanțe Periculoase – Inspectoratul General al Poliţiei Române, au efectuat 30 de percheziții în București și în județele Ilfov, Argeș și Giurgiu.

Perchezițiile s-au desfășurat în cadrul unui dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, care are ca obiect săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, braconaj cinegetic, abuz în serviciu şi fals în înscrisuri sub semnătură privată ce vizează persoane care deţin ilegal arme şi muniţii letale.

De asemenea, a fost identificată ca fiind deținută ilegal o armă de tir sportiv, de calibru 6,35 mm., transformată în armă letală de calibru 22LR.

Totodată, 3 persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului General al Poliției Române, pentru audieri, dintre care 2 au fost reținute pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 București, în cursul zilei de mâine, cu propunere de arestare preventivă. ” transmite Poliția Română.

(Jurnal)