s560x316_Perchezitii În această dimineață polițiștii din Giurgiu ajutați de cei din Ilfov au efectuat  cinci percheziții domiciliare pe raza județelor Giurgiu, Ilfov și Municipiul București la persoane cercetate pentru evaziune fiscală.

Sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciul Investigații Criminale și de la Serviciul de Acțiuni Speciale de la IPJ Giurgiu sprijiniți de polițiștii Serviciului de Acțiuni Speciale de la IPJ Ilfov au pus în aplicare cinci mandate de percheziție.

Perchezițiile se efectuează la sediul social al unei societăți comerciale și domiciliile unor administratori de firme cercetați pentru comiterea infracțiunii de evaziune fiscală în domeniul materialelor reciclabile.
Prejudiciul estimat în cauză este de 16.000.000 lei (aproximativ 3,5 mil. euro), constând în înregistrarea în contabilitatea societăților a unor achiziții fictive.Patru persoane vor fi conduse la sediul IPJ Giurgiu în baza mandatelor de aducere.

Perchezițiile au avut sprijinul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale.

(JGR)