cangliaumilitadeislanda-1467111818

    Foto: Cavalerii bătrânului Albion, plângând ca niște copii de teama întâlnirii cu cei pe care vor trebui să îi privească în ochi când vor ajunge acasă! 

Că fotbalul nu mai are echipe mici ne-au demonstrat  meciurile de până acum de la Campionatul European din Franța. Ceea ce s-a întâmplat însă luni seară, la Nisa, este de neimaginat! Reprezentativa națională a unui stat, Islanda, cu doar 100 de fotbaliști profesioniști a trimis acasă ( BREXIT!), echipa țării ce a inventat acest joc cu balonul rotund, ANGLIA.

Bătrâna Doamnă tocmai își lingea rănile în urma referendumului ce o va despărți definitiv de tânărul ei ”mire” , continentul European,  la brațul căruia se afla de o bună bucată de vreme, invidiată de toată Lumea, când fiul lui Sightors ( în limba nordicilor terminația ”Son” înseamnă ”fiul lui…” ), le-a arătat  mingicarilor lui Roy Hodgson că până la urmă fotbalul se joacă pe goluri, nordicii înghețând tabela de marcaj la  2-1 și calificându-se astfel , în ciuda tuturor calculelor hârtiei în optimile competiției.   

O seară magică pentru islandezi, o noapte plină de umilință, de jenă și de…  BREXIT  pentru selecționata Angliei, pentru cel mai scump fotbal din lume, pentru cei mai mândri suporteri, pentru cei mai bine plătiți fotbaliști din lume și cele mai mari așteptări din partea caselor de pariuri!  

După ce și-a complicat singură existența votând ieșirea din Europa, Anglia  tocmai a fost răpusă de cea mai mică națiune prezentă vreodată la un turneu final…Să fie oare o premoniție?

Toată presa engleză își urla marți dimineață frustrarea:  „Am fost umiliți, am ieșit de tot din Europa!” ( vezi ”The Guardian”).

Hodgson a avut la rândul său bunul simț și n-a dat vina pe alții, așa cum au făcut ai noștri…El n-a  ezitat ca Iordănescu , anunțându-și imediat demisia , la finalul partidei! 

Iată ce înseamnă să fii genteleman, să fii englez! La revedere Anglia! Data viitoare, probabil că pentru a te putea revedea pe stadioane,  vom avea nevoie de viză…!

( Florian Tincu)