Mii de pachete de țigări și sute de treninguri , descoperite în autocamioanele a doi bulgari…

0
78

DSC04508 (1)

          Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Giurgiu au descoperit ascunse în două mijloace de transport, mii de  pachete de ţigări şi sute de costume de trening, produse susceptibile a fi contrafăcute, la  doi cetăţeni bulgari …

 Miercuri , 30 martie, puțin trecut de miezul nopții (ora 00.30), la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în ţară, cetăţeanul bulgar Angelov V., la volanul unui autocamion marca Mercedes încărcat cu textile din Bulgaria pentru o societate comercială din Italia.

            Cu ocazia controlului efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit, în cabina autocamionului, în 6 cutii de carton, 2.960 pachete de ţigări pentru care bulgarul  nu deţinea documente de provenienţă.

            Conducătorul auto a declarat că a fost rugat de un prieten să-i transporte ţigările până în România.

Cu o zi înainte ( 29.03.2016), în jurul orei 07.30, alt cetăţean bulgar, Gancho G., în vârstă de 41 de ani,  s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui autocamion marca Mercedes ce aparţinea unei firme de curierat.

             Cu ocazia controlului efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, în mai multe cutii de carton, 154 de costume de trening, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, produse susceptibile a fi contrafăcute, pentru care persoana în cauză nu a putut prezenta documente legale. Șoferul a declarat că a luat maşina încărcată de la sediul firmei, fără a cunoaşte conţinutul coletelor transportate.

 În ambele cazuri, bunurile în valoare de aproximativ 23.000 lei, dacă ar fi fost originale, şi ţigările în valoare de 44.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată, respectiv deţinere în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile supuse marcării.

(Jurnal)