Stam, dragii mei și gândeam la nemurirea sufletului fiind relaxat și plin de speranța dată de apropierea primăverii. Cu gândul la ghiocei, m-a trecut un gând pârdalnic populat de câteva figuri ale politicii noastre dâmbovițene. Păi se făcea că intraseră la mine-n gând, Ion Iliescu, Victor Ponta, Crin Antonescu, Miron Mitrea, Traian Băsescu și mai erau și alții dar se estompau în spatele primilor care impozanți și cu figuri împietrite, dominau câmpul virtual format în gândurile mele.

Fără să vreau, filmul a început să se deruleze cu o viteză enormă și m-am trezit că privesc imagini din trecut, când PSD-ul desfășura o strategie de destrămare a unei prime alianțe politice a dreptei. Și i-a reușit cu brio, astfel că PNL și PD și-au aruncat verighetele cât colo și și-au ridicat poalele. Poate pentru a-i fi mai ușor PSD-ului să ajungă unde și-a dorit.

Azi, mai perfid, mai insinuant, mai abil și cu o față schimbată, PSD își arată de sub masca pseudo-diplomației, mușchii și de ce să n-o spun, și intențiile. Cu aceleași gânduri s-a înfăptuit acest mariaj contra naturii, între ei și PNL numai că aici au posibilitatea să destabilizeze din interior. Cu un Victor Ponta în față și cu un triolet aproape emblematic, Mitrea, Iliescu, Năstase, în ariegardă, putem spune că micuțul Crin Antonescu, atât de previzibil și de manevrabil, n-are nici o șansă.

Când fac astfel de afirmații, sunt mai mult decât sigur că Antonescu nu va pupa nici un fel de candidatură la prezidențiale și că va sta pe margine ca un cățeluș supărat, căruia i s-a luat osciorul, făcându-se că susține candidatura unui psd-ist.A mai facut-o și la ultimile prezidențiale. Că o fi omul cu ouăle, că o fi altul din background, asta e mai puțin important pentru el și PNL, cert este că acele derapaje politice, lipsa de implicare parlamentară, chiulul permanent ridicat la rang de prestație artistică și nu în ultimul rând gafele de prost gust și tonul revanșard afișat, îl vor duce la groapa de gunoi a istoriei politice la fel cum il vor duce și pe Traian Băsescu, care deja este cu un picior acolo.

Nimeni nu a realizat că PSD s-a întărit, s-a școlit și vrea în față. Avea nevoie ca cineva să-i deschidă ușa și nimeni nu era mai nimerit pentru asemenea operațiune decât Crin Antonescu și PNL. Mai toți greii acestui partid, cu rădăcini vechi în politica României dar nesigur în bătaia vântului electoral, scrâșnesc din dinți când trebuie să dea mâna cu ortacii lui Ion Iliescu, știind că ce naște din pisică, șoareci mănâncă. În plus de asta, să nu-l uităm pe Voiculescu, acest Cațavencu al României post decembriste, personaj despre care mi-am propus să nu scriu niciodată, dar n-am încotro, făcând parte din ecuație, ce stă la clapele pianului politic al acestui bâlci al deșertăciunilor. El, prin “metode specifice”, scuzați exprimarea lemnoasă, a reușit, pe fondul incapacității crinului de a se menține în poziție verticală, să domine zona întunecată creată de umbrele celor 3 corifei politici, drept urmare, cel mai slab de înger, a cedat.

Mi-e greu să cred că va mai putea să se ridice, chiar și în eventualitatea unei separări, cu atât mai mult cu cât notele de plată sunt imense iar ele trebuiesc achitate cumva. Cum? Nu știu eu d-astea dar timpul ne va arata totul.

Deocamdată, Ponta a reușit să facă pas fandat, n-a căzut, oricum avea susținere, și merge înainte. Bravo lui, ghem, set și urmează meci, c-așa-i în tenis, pardon, în politică.

Pantheraonca

1 COMENTARIU

  1. Observ de ceva timp, o reala imbunatatire a calitatii editorialelor voastre. Am mai observat la un moment dat ca unul din articole, a fost scos imediat dupa ce a aparut pe site, in care se vorbea de liderul pnl Antonescu. Nu i-a ma placut autorului ce a scris sau a fost cenzurat?
    Anyway, interesant acest articol unde postez acum si dupa opinia mea, cu o doza extrema de bun simt si clarviziune. E prima oara cand citesc o astfel de previziune si cred ca cel care scrie sub pseudonim, personal il banuiesc pe domnul Tincu, are multa experienta politica. E dreptul fiecarui sa-si semneze cum doreste un editorial dar chiar nu era cazul aici. Articolul este mult prea bun si prea veridic ca sa-l ascunda, avand in vedere ca nici macar pamflet nu este. Va doresc bafta in continuare. Un liberal necajit si trist.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.